Pyrylle harmittava sulaminen kotikaukalossaan

04.11.2018

Suomi-sarjan lokakuun pelaajaksi valittu Alex Olkinuora palkittiin ottelun alussa

Pyry ei onnistunut katkaisemaan tappioputkeansa ensimmäisessä erässä hankitulla johdolla, vaan suli erittäin pahasti ja pisteet lähtivät Kajaaniin lukemin 5-6. Pyryn johto kesti noin puoleen väliin ottelua, kunnes jänne katkesi täysin.

Ensimmäisessä erässä ottelu täysin Pyryn hallussa

Ottelu lähti hieman varovaisesti liikkeelle, ja Pyry pikkuhiljaa alkoi saamaan ottelua hallintaansa, kunnes kuin salama kirkkaalta taivaalta ajassa 6:35 vierasjoukkueen Micke Niemelä pääsi pyssyttämään kiekon viivasta vastustamattomasti maalin yläkulmaan ohi Mikael Saaren

Markus Västilän tykki pamautti avauserässä  illan komeimman maalin

Hokin johtomaalista ehti kulua vain hieman reilu minuutti, kun Pyryn Markus Västilä antoi Niemelälle oman vastineensa ja piiskasi kiekon maalin yläkulmaan niin, että mummon hillopurkit särkyivät. Syöttöpisteet merkattiin Juha Korkeamäelle sekä Juuso Rämölle. Ottelu oli täyttä Pyryn hallintaa eikä paljon minuuttia kauempaa kerinnyt edellisestä maalista kulua, kun kiekko kimpoili maalin eteen Alex Olkinuoralle, ja miehellä oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin, syöttäjinä Jaska Ojanperä sekä Henri Sandvik

Juho Painilainen iski Pyryn kolmannen maalin aivan erän

Vielä kaksi sekuntia ennen erätaukoa Ossi Pellisen loistava syöttö löysi Juho Painilaisen maalin kulmalta, josta Painilainen iski todellisen pukukoppimaalin Pyrylle, toinen syöttö Valtteri Ylitalolle.

Katastrofaalinen sulaminen

Ottelun toinen erä alkoi riemukkaissa tunnelmissa, kun Juuso Rämö karkasi alivoimalla ajassa 21:02 läpiajoon ja huudatti nokialaisyleisöä ampumalla kiekon varmasti reppuun. Pyry myllytti vahvasti toisen erän ensimmäisen vitosen, kunnes Topi Salmela lähti istumaan kahden minuutin jäähyä koukkaamisesta.

Juuso Rämö karkasi alivoimalla maalintekoon

Erän puolivälin paikkeilla Pyryn viisikolla oli pitkä vaihto alla ja se joutui purkamaan kiekon pitkänä päätyyn. Tähän reagoi päävalmentaja Sami Karppinen ottamalla taktisen aikalisän ja hengähdystauon pitkää vaihtoa vetäville pelaajille.

Ajassa 32:32 alkoi tapahtua jotain käsittämätöntä. Vierasjoukkueen Heikki Klemetti hakkasi maalin edestä karat sisään, ja 31 sekuntia myöhemmin Jarkko Harjulan tarkka rannelaukaus b-pisteen kaarelta ohitti hölmistyneen kotijoukkueen maalivahdin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotiyleisö hiljeni. Jostain saattoi kuulua huuto: "Pelattaisiinko jääkiekkoa Pyry". Niko Saarenpää oli tasoittanut ottelun lukemiin 4-4. Loppuerän Pyry selvisi ilman takaiskuja ja selvitti yhden alivoiman.

Hokki meni menojaan

Juha Korkeamäen taistelu ei kantanut voittoon Hokkia vastaan

Viimeinen erä alkoi nokialaiskannattajien kannalta surullisesti, kun erää kerittiin pelata ainoastaan 27 sekuntia ja kiekko oli Pyryn maalissa, maalintekijänä Tuomas Komulainen. Ajassa 52:35 Pyry pääsi myllyttämään ylivoimaa ja pyörittikin sitä mallikkaasti, mutta ilman tulosta. Jäähyn jälkeen surullisen kuuluisa sanonta "Jos et itse tee, kaveri tekee" muuttui todeksi, kun Jarkko Harjula ampui illan toisen maalinsa näyttävällä rannelaukauksella Mikael Saaren kilven alta sisään.

Karppinen kutsui maalivahti Saaren vaihtopenkille jo hyvissä ajoin 4 minuuttia ennen ottelun loppua, ja Pyry lähti rohkeasti hakemaan maaleja yhdellä ylimääräisellä kenttäpelaajalla.

Jere Marjamäen (21) maali herätti vielä pienen toivonkipinän ottelun lopulla

Ajassa 57:44 vierasjoukkueen pelaaja lähti istumaan kaksi minuuttista, jonka aikana Pyryn puolustaja Jere Marjamäen loistava maalinedustyöskentely palkittiin ja mies pääsi survomaan kiekon maaliin, syöttäjinä Henri Sandvik sekä Aleksi Niemi

Pyry haki vielä vimmatusti tasoitusmaalia, mutta Hokki-pelaajat söivät kiekkoja upeilla blokkauksilla ja maalivahti Lari Kukkohovi otti muutaman upean torjunnan. Näin ottelu oli päättynyt Hokin 6-5-vierasvoittoon.

Pyryn taistelu ei tänään riittänyt

Kahden ottelun viikko edessä

Seuraavan kerran Pyryllä on mahdollisuus katkaista kolmeen otteluun venynyt tappioputki keskiviikkona Kaarinassa, kun vastaan asettuu sarjasijaa ylempänä (7.) oleva ja viime aikoina vahvasti esiintynyt HCIK. Ottelu alkaa klo 19.40 ja sitä pystyy seuraamaan Ruutu+ palvelusta.

Seuraava kotiottelu Pyryllä on edessä ensiperjantaina. Silloin Nokialle saapuu Porvoon Hunters klo 18.30 alkavaan otteluun.