Kiekko-Espoo mursi Pyryn kotitaian

27.10.2018

lehtimaki2.jpg
Niklas Lehtimäki illan tehokkain pyryläinen

Kiekko-Espoo päätti tylysti Pyryn voittoputken voittamalla lauantain ottelun maalein 8-5, ja tuotti näin ollen Pyrylle kauden ensimmäisen kotitappion. Nokialaisten parhaimpina voidaan mainita Niklas Lehtimäki tehoin 2+1 ja Tomi Wilenius tehoin 1+1.

 

Rikkonainen ensimmäinen erä 

Vierasjoukkue Kiekko-Espoo oli tuonut mukanaan bussilastillisen faneja rumpuineen ja lippuineen, jotka pitivät huolen, että katsomossa riitti tunnetta sekä ääntä. Tunnetta ei puuttunut myöskään kentältä, vaan kumpikin joukkue tuli kovalla latauksella heti ottelun alkuun, ja yleisö pääsi näkemään voimakkaita taklauksia sekä jatkuvaa pientä nahistelua vihellyksien jälkeen. 

Tunteet välillä hieman kuohuivat ylikin, josta kertoo ensimmäisen erän jäähyminuutit: Pyry 18 ja Kiekko-Espoo kahdeksan. Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalonsa ajassa 05:55, Pyryn Juuso Meskasen piiskatessa kiekon Juuso Rämön oivallisesta syötöstä ylivoimalla maalin alanahkaan. Toinen syöttö merkattiin Valtteri Ylitalolle

Pyryn maalista ehti kulua ainoastaan 30 sekuntia, kun vierasjoukkueen Konsta Kosunen ohjasi taidokkaasti viivasta lähteneen laukauksen maalin perukoille, ja peli oli tasan 1-1. 

Erän puolivälin paikkeilla Pyryn Markus Västilä lähti istumaan 2+10 minuutin rangaistusta pään- tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta. Jäähyä ehtii kulua ainoastaan 10 sekuntia, kun kiekko toimitettiin Pyryn maalille ja Tommi Takaveräjä pääsi laukomaan kiekon tyhjänä edessään ammottaneeseen maaliin. 

Erän viimeinen viisi minuuttia oli aivan yhtä päätyä, Pyryn pelatessa ylivoimaa kahdesti, mutta vierasjoukkueen maalivahti Jani Nieminen kesti ja piti Kiekko-Espoon johdossa erätauolle mentäessä. Erän päätössummerin soitua Kiekko-Espoon pelaaja laukaisi kiekon kovin myöhässä kohti Pyryn maalia, ja tästä saatiin vielä ei niin lämminhenkinen vajaan 40 pelaajan kokoontuminen Pyryn vaihtoaition eteen. Jäähyjä tilanteesta jaettiin yksi, Pyryn Jere Marjamäelle 2 minuuttia istumista.

wilenius.jpg
Tomi Wilenius käytti paikkansa kolmannessa erässä

Nokialaisittain synkkä toinen erä 

Toinen erä oli nokialaisittain synkkää seurattavaa, kun Pyryn jänne katkesi täysin ja Kiekko-Espoo latoi maaleja kuin liukuhihnalta. Ajassa 22.01 vieraiden Jami Jokelan viivalta lähettämä laukaus kimpoili onnekkaasti maaliin, ja muutti tilanteeksi 1-3. 

Kotijoukkueen Henri Sandvik sai puolittaisen läpiajon, mutta espoolaispuolustus pystyi mailahäirinnällä selvittämään tilanteen. Ajassa 26.31 nähtiin näyttävä nousu vierasjoukkueen Matias Nisulalta ja napakka rannelaukaus viuhui ohi Pyryn maalivahdin Mikael Saaren maalin perukoille.  Tässä kohtaa Saari nappasi juomapullonsa maalin katolta, ja Wille Mattila jatkoi torjuntavastuussa. 

Pari minuuttia edellisestä, kun Mattila pelattiin ulos tilanteesta ja vierasjoukkueen Janne Nukarisella oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maalin, lukemat 1-5. Vierasjoukkueen viidennen maalin aikana Pyryn Niklas Murto loukkasi itseään ikävästi taklaustilanteessa ja joutui jättämään pelin kesken. Pyryn valmennuksesta Sami Karppinen ja Janne Ojanen antoivat voimakkaimmin palautetta tuomaristolle tilanteesta, ja siitä Pyrylle tuomittiin kahden minuutin joukkuerangaistus. 

Ajassa 29.07 Kiekko-Espoon ylivoima oli jälleen tuhoisaa, kun Tommi Takaveräjä napautti illan toisellaan lukemiksi jo 1-6. Viisi minuuttia ennen erän päättymistä nähtiin vielä vierailijoiden Jere Laineen terävä rannelaukaus, jonka johdosta erätauolle siirryttiin musertavissa 1-7-lukemissa.

holmistynyt.jpg
Mitä miettivät espoolaiset Pyryn kirin alkaessa tuottaa osumia?Viimeisessä erässä kasvojen pesun paikka
 

Pyry lähti viimeiseen erään pesemään kasvonsa täydelliseltä nöyryytykseltä ja antamaan Nokian jäähallin yleisölle vielä ottelun. Ajassa 43.40 Pyry runnoi ylivoimalla kiekkoa väkisin vierasjoukkueen maalin edessä sisään, ja lopulta Alex Olkinuora kiekon sisään vippasi, syöttö merkattiin Aleksi Niemelle

Edellisestä ei edes minuuttia kerinnyt kulumaan, kun Tomi Wileniuksen millintarkka rannelaukaus viuhui ohi hölmistyneen vierasmaalivahdin, syöttäjinä Waltteri Selimgerei ja Niklas Lehtimäki. Wille Mattila otti muutamia erittäin tärkeitä torjuntoja ja piti näillä kotijoukkueen vielä mukana taistelussa. 

Ajassa 48.11 nähtiin huikea yksilösuoritus Niklas Lehtimäeltä, kun hän viimeisteli illan toisensa "vanhanaikaisella", ja toi kotijoukkueen jo kolmen maalin päähän ylivoimalla. Syötöt Markus Västilälle ja Wileniukselle. 

Reilu minuutti myöhemmin Pyryn pelaaja blokkasi laukauksen, mutta erittäin epäonnisesti kiekko kimposi maalin eteen suoraan Tommi Takaveräjälle, joka sai kruunata illan kypärätemppunsa lyömällä kiekon melkein tyhjään maaliin, ja lukemat olivat 4-8. vielä muutama minuutti ennen kolmannen erän päättymistä Niklas Lehtimäki haastoi terävällä luistelulla vierasjoukkueen puolustuksen, ja laukoi illan toisellaan Pyryn viidennen maalin. 

Lisämaaleja ei enää nähty Pyryn vimmatusta yrityksestä huolimatta, joten ottelu päättyi siis espoolaisten 8-5-voittoon. Jani Nieminen torjui maalillaan 29 kertaa, kun Mikael Saari keräsi 15 ja Wille Mattila 13 torjuntaa.

 

Keskiviikkona revanssi Kiekko-Espoosta 

Tappion myötä Pyryn sarjasijoitus tipahti sijalle kolme, ja Kiekko-Espoo nousi ohitse toiselle sijalle. Sarjakärkeen siirtyi FPS, joka on Pyryä kolme pistettä edellä. 

Keskiviikkona Pyry lähtee vierasreissulle Espooseen kääntämään tilannetta ja ryöstämään kolmea sarjapistettä. Ottelu alkaa klo 18.30, ja on nähtävissä myös Ruutu+-palvelussa.

Kuvat Harri Hedman

 

 

 

14.01.2020Pyryn peli yski mutta pisteitä tuli silti
12.01.2020Pyry haastamaan yllätysvalmiin Riemun
11.01.2020Alkusarjan viimeinen kotiottelu
08.01.2020Pyry taisteli pisteet itselleen
08.01.2020Pyrylle vieraita Järvenpäästä
07.01.2020Muutoksia pelaajistossa
05.01.2020Nolla pistettä Raahesta
05.01.2020Pyry hakemaan vuoden toista voittoaan
05.01.2020Pyry rutiinivoittoon vuoden ensimmäisessä ottelussa
04.01.2020Pyry vierailee Pohjanmaalla

Siirry arkistoon »