Pyry jatkaa tappiottomana kotonaan

26.10.2018

Waltteri Selimgerei oli illan tähti

Pyry jatkaa voittamattomana kauttaan kotiluolassa tiukan taistelun jälkeen, lyömällä Forssan Palloseuran jatkoajalla. Pyryn suurimpina sankareina tänään hääri Waltteri Selimgerei kahdella maalilla, Alex Olkinuora tehoin 1+1 ja maalivahti Wille Mattila tehoilla 0+1 ottamalla kylkeen 36 torjuntaa. FPS:n maalivahti Petrus Lintonen venyi kiekon eteen 34 kertaa.

Vieraanvarainen alku ottelulle

Vierasjoukkue FPS aloitti ottelun terävästi ja nappasi kiekonhallinnan ottelun alusta itselleen. Ajassa 02:35 vieraiden terävä liike palkitaan, kun Pyryn Topi Salmela lähti istumaan 2 minuuttista kampituksesta.

Jäähyä ei ehtinyt kulua kuin 30 sekuntia, ja FPS:n Mikko Saikkonen pysäytti kellot aikaan 03:05 pommittamalla kiekon vastustamattomasti ohi maalivahti Wille Mattilan. Ensimmäisen takaiskun jälkeen loppui Nokian jäähallissa vieraanvaraisuus ja Pyry otti osittain ottelun hallintaansa.

Erän puolivälissä oli kotiyleisölle tarjolla ensimmäistä kertaa ottelussa Pyryn ylivoimaa. Kiekko liikkui mieheltä toiselle erittäin näyttävästi, ja lopulta Waltteri Selimgerei nostaa illan ensimmäisen maalinsa voimattoman vierasjoukkueen maalivahdin edestä, syötöt maaliin Jere Marjamäelle ja Tomi Wileniukselle

Kuin varkain vierasjoukkueen Eetu Moberg puikkelehti ohi Pyryn puolustuksen ja hiljensi Nokian jäähallin ajassa 16:04 sijoittamalla kiekon maalivahdin patjan alta maalin perukoille, lukemat 1-2. Pyryn Juuso Rämö istahti vielä minuutti ennen erän päättymistä kärsimään huitomisesta jäähyä, mutta Pyryn puolustus selvitti erän loppuun.

Toisessa erässä lämpiää muutkin kuin Pyrypätkät grillissä

Ottelun toinen erä tarjosi erittäin yleisöystävällistä kiekkoa, pelin suunta vaihteli päästä päähän eikä fyysisiä otteita karsastettu. Erän alussa FPS-pelaaja joutui koukkaamisesta jäähylle ja edessä oli ylivoima. Pyryn ottelun toinen ylivoimapeli oli kuin varjo ensimmäisestä, laukaukset pysähtyivät ensimmäisiin blokkeihin ja vauhtia jouduttiin hakemaan muutamaan otteeseen omasta päästä.

Tuomarin pilli pysyi taskussa

Noin 28 minuutin kohdalla liukasliikkeinen Pyryn Tomi Wilenius ajelehti huippu maalintekopaikkaan, mutta vastustaja onnistui pienellä koukkauksella estämään maalintekoaikeet. Tuomaristo pitää tiukasti kädet alhaalla ja vihellyskonsertti oli valmis alkamaan.

Pyry hallitsi ottelua ja parhaimmalle paikalle pääsi Juuso Rämö ollessaan puolittaisessa läpiajossa Topi Salmelan millintarkasta syötöstä, mutta vierasjoukkueen maalivahti pystyi venyttämään kilpensä kiekon eteen.

Alex Olkinuora jatkaa hurjassa vireessä

Ajassa 38:11 kellot pysähtyi ja kotiyleisö hurrasi, kun Henri Sandvik tarjoili hurjassa maalivireessä kiitävälle Alex Olkinuoralle kiekon maalin nurkalle eikä mies erehtynyt tälläkään kertaa, vaan löi ottelun tasoihin. Toinen syöttö merkattiin, kenelle muulle, kuin Suomi-sarjan pistepörssiä hallitsevan kentällisen kolmannelle lenkille Aleksi Niemelle

Toisen erän viimeisellä minuutilla Rämö saa poikittaista mailaa selkäänsä, ja keisarinkulma ei jätä omaa näkemystään tästä antamatta tuomarin pitäessä pillin visusti taskussaan.

Maaliton kolmas erä

Viimeinen erä oli aivan ottelun lukemien näköinen. Kumpikin joukkue hyökkäsi armottomasti ja loi maalipaikkoja, mutta maalivahdit varastivat shown huikeilla esityksillä.  Kolmannen erän alkupuolella vihellyskonsertti oli jälleen valmis alkamaan, kun Tomi Wilenius pelattiin jälleen mailan avulla huippumaalintekopaikassa voimattomaksi.

53 minuutin pelin jälkeen nokialaisyleisön hengitys salpaantui, kun vierasjoukkueen pelaaja karkasi läpiajoon, mutta Pyry ikitaistelija Juha Korkeamäki pelasti kotijoukkueen takaiskulta kutittelemalla vastustajaa hieman mailankärjellä jäähyn arvoisesti. Tuomari joutui käymään tilanteen jälkeen kummankin joukkueen päävalmentajan kanssa pitkän neuvottelun tilanteessa, kun molemmilla oli varmasti antaa tilanteesta oma mielipiteensä.

Pyryltä nähtiin erittäin näyttävää ja vahvaa alivoimapeliä, jolla riisuttiin FPS täysin aseistaan ylivoimalla. Vain muutamaa minuuttia ennen loppua FPS haki vimmatusti maalia ja sai pelattua Pyryn maalivahdin ulos tilanteesta, mutta joukkueen varakapteeni Korkeamäki näytti esimerkkiä pelastamalla kiekon maaliviivan tuntumasta syöksymällä kiekon eteen.

Pyry myllyttää erän loppuminuuteilla ja koittaa väkisin runnoa kiekkoa maaliin, mutta FPS kestää ja 60 peliminuutin jälkeen lukemat pysyivät tilanteessa 2-2. Edessä oli siis jatkoaika.

Pyry päästää vieraanvaraisesti forssalaiset hyvissä ajoin kotimatkalle

FPS aloittaa vahvasti jatkoajan ja hankkiutui hyvään maalintekopaikkaan , mutta Waltteri Selimgerei kärkkyi kiekon itselleen ja karkasi läpiajoon. Selimgerei laittoi ranteet lukkoon ja  kiekon varmasti reppuun ajassa 60:51. Siitä kättelyiden kautta valmistautumaan huomiseen otteluun, syöttöpisteet merkittiin Alex Olkinuoralle ja maalivahti Wille Mattilalle.

Lauantaina edessä toinen huippuottelu

Tämän voiton myötä nokialaiset nousivat runkosarjassa sarjakärkeen. Pyryn ottelut jatkuvat heti lauantaina, kun K-Espoo saapuu Nokialle. Espoolaiset sijaitsevat sarjataulukossa sijalla neljä.

Huominen ottelu alkaa klo 17. Ja tietysti matsi on nähtävissä tuttuun tyyliin myös Ruutu+-palvelussa.