Pyry tulitti kympit tauluun

21.10.2018

Alex Olkinuoralla tänään neljän maalin ilta

Pyry ei lähtenyt Seinäjoelle säästelemään, vaan latoi kiekon 10 kertaa S-Kiekon maaliin. Loppulukemat taululla olivat Pyryn hyväksi 10-2. Pyryn tehoilijoina kunnostautuivat tänään ykkösketjun miehet Alex Olkinuora (4+0), Aleksi Niemi (0+5) ja Henri Sandvik (2+3). Mikael Saari torjui Pyryn maalilla 29 kertaa ja S-Kiekon maalivahdit Sami Niku 16 ja Antti Makkonen 30 kertaa.

Pyryn koneet käynnistyivät hitaasti

Pyry sai heti ottelun alkuun kaksi mahdollisuutta avausmaaliin ylivoimalla, mutta kotijoukkueen puolustus kesti tulituksen. Avausmaalin pääsikin iskemään erän puolivälissä S-Kiekon Jesper Peltola, jonka kaukaa lähtenyt laukaus kimposi ylärimasta maaliviivan paremmalle puolelle seinäjokisten kannalta.

Myös Pyry joutui kahdesti ensimmäisessä erässä kuluttamaan jäähypenkkiä, mutta myöskään S-Kiekko ei onnistunut ylivoimamaalin teossa. Näiden rangaistusten välissä Pyry ehti siirtymään 2-1-johtoon.

Ensin uusvanha lainavahvistus II-divisioonasta Teppo Antila pääsi tasoittamaan ottelun läpiajosta Juuso Rämön syötöstä, ja lähes heti perään Alex Olkinuora vei Pyryn maalinedusruuhkasta lähteneellä laukauksella johtoon. Syötöt Olkinuoran maaliin tarjoilivat Aleksi Niemi ja Henri Sandvik.

Ensimmäisessä erässä molemmilla oli hetkensä, ja pelin painopiste vaihteli useasti. Torjunnat jakaantuivat Sami Nikun ja Mikael Saaren välillä 11-9.

Vieraat karkasivat toisen erän kolmella maalilla

Pyry iski toisen erän ensimmäisellä puolikkaalla kahdesti kiekon Sami Nikun selän taakse. 1-3-maalin teki puolustaja Valtteri Ylitalo, joka ajoi päättäväisesti maalille, ja laittoi kiekon maalin perukoille. Syötöille pääsivät Topi Salmela ja Markus Västilä.

Seuraavasta maalista vastasi Juho Painilainen kaksi minuuttia myöhemmin Ylitalon ja Niklas Lehtimäen syötöistä. Maalin jälkeen S-Kiekon valmennusjohto päätti turvautua aikalisään. Se ei kuitenkaan kauaa auttanut, kun erän puolivälissä seinäjokiset ottivat samalla kellonlyömällä kaksi kahden minuutin rangaistusta.

Kahden miehen ylivoimalla Pyry esitti näyttävää kiekottelua, ja lopulta kiekko oli jälleen maalissa. Markus Västilä syötti kiekon maalin kulmalle Aleksi Niemelle, joka löysi Henri Sandvikin vapaana olleen lavan maalin toiselta kulmalta. Sandvikin maalin jälkeen Sami Niku sai maalillaan tarpeekseen, ja hänet korvasi Antti Makkonen.

Vielä erän loppupuolella S-Kiekko sai pienen toivonkipinän aikaan, kun Niklas Peltola kavensi tilanteeksi 2-5. Lisämaaleja ei toisessa erässä enää nähty. Saari torjui Pyryn maalilla toisessa erässä 12 kertaa ja S-Kiekon maalivahdit keräsivät myös yhteensä 12 torjuntaa. Nikulle niistä merkattiin viisi ja Makkoselle seitsemän.

Jere Marjamäki onnistui entistä seuraansa vastaan

Kolmas erä oli Pyryn näytöstä

Pyry tappoi heti kolmannen erän alkuun kaksi alivoimaa, ja ottelu alkoi saada sinettinsä nokialaisten hyväksi. Lopullisen niitin iski ylivoimalla Alex Olkinuora, joka laukoi kiekon maaliin Västilän ja Sandvikin syötöistä.

Olkinuoran maalin jälkeen alkoi tunteet kuumentua, kun S-Kiekon Petri Viitamäki ja Pyryn Niklas Lehtimäki tappelivat rangaistusten arvoisesti. Lehtimäki selvisi kahden minuutin rangaistuksella, kun taas hanskat tiputtanut Viitamäki käveli isoista ovista pihalle.

Tasavajaalla pelatessa Olkinuora täydensi hattutemppunsa komealla maalin takaa lähteneellä suorituksellaan. Syöttöpisteet kirjattiin Aleksi Niemelle ja Samuli Hietalalle. Pyryn päästessä ylivoimalle Olkinuora iski illan neljännen maalinsa, Niemen toimiessa jälleen syöttäjänä.

Ottelun lopussa Pyry iski vielä kahdesti. Puolustaja Jere Marjamäki laukoi kiekon maaliin viime kauden seuraansa vastaan kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä. Syötöt merkattiin Henri Sandvikille ja Juuso Meskaselle.

Minuuttia myöhemmin Pyryn kymmenennen maalin iski Henri Sandvik Niemen ja Hietalan syötöistä. Kolmannessa erässä Antti Makkonen torjui jopa 23 kertaa, kun Mikael Saarelle riitti kahdeksan torjuntaa.

Kaksi kotiottelua edessä

Pyryn ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna kotipelien merkeissä. Ensin perjantaina Nokialle saapuu vahvassa vireessä oleva FPS. Ottelu alkaa klo 18.30.

Seuraava ottelu on edessä heti lauantaina, jolloin K-Espoo matkustaa Pyryn vieraaksi. Tuo ottelu alkaa klo 17.