Muik kiri lähelle mutta ei tasoihin

20.10.2018

Niklas Lehtimäki tänään tehokkaana Muikin vieraana

Pyry aloitti viikonlopun voitokkaasti, kun Muik Hockey kaatui Uusikaarlepyyssä maalein 6-3 (2-0, 1-0, 3-3). Pyryn suurimpina sankareina toimivat Niklas Lehtimäki kahdella maalilla ja Mikael Saari 39 torjunnalla. Muik Hockeyn maalivahti Edvin Backlund torjui ottelussa 23 kertaa.

Pyry salamana johtoon

Kauaa ei tarvinnut avausmaalia ottelussa odottaa, kun Niklas Lehtimäki siirsi Pyryn johtoon 58 sekunnin pelin jälkeen. Syöttäjinä maaliin toimivat Markus Västilä ja Alex Olkinuora.

Kotijoukkue erikoistui avauserässä jäähypenkin kuluttamiseen, ja Pyry pääsi neljä kertaa ylivoimalle. Pyry pääsi kertaalleen myös kahden miehen ylivoimalle, ja siirtyi sen aikana 2-0-johtoon. Västilä ja Tomi Wilenius kiekottelivat hetken viivan tuntumassa ja lopulta jälkimmäinen pommitti kiekon verkkoon.

Erän lopussa uusikaarlepyyläiset pääsivät ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Lehtimäki nappasi 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, Pyryn alivoima kuitenkin kesti. Ensimmäisessä erässä Edvin Backlund torjui yhdeksän kertaa ja Mikael Saari kahdeksan kertaa.

Yhden maalin toinen erä

Toisen erän alkuun Pyry pääsi lisäämään johtoaan, Juuso Meskasen toimiessa maalintekijänä. Syötöt tarjoilivat Juuso Rämö ja debyyttinsä miesten peleissä tehnyt Kristian Kause.

Erän puolivälissä Topi Salmela ja Joel Björkman nahistelivat itselleen väkivaltaisuusjäähyt, mutta sen enempää tilastomerkintöjä ei toisessa erässä enää tullut. Backlund torjui toisessa erässä seitsemän kertaa ja Saari jopa 18 kertaa.

Mikael Saari tänään maalillaan yllättävän työllistetty

Muik kiri maalin päähän

Pyry siirtyi jo 4-0-johtoon kolmannen erän alussa, kun Juha Korkeamäki laukoi kiekon reppuun Rämön ja Meskasen syötöistä. Tästä alkoi kuitenkin uusikaarlepyyläisten kiri.

Ensin Joel Portin ja Felix Nyfors toivat maaleillaan isännät jo kahden maalin päähän vieraistaan. Viisi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä myös Artjom Gornostajev osui tarkalla laukauksella, ja Muk Hockey oli jo maalin päässä.

Tasoihin asti Muik ei kuitenkaan päässyt, kun Niklas Lehtimäki naulasi ottelun ratkaisun 5-3-maalin muodossa kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Vielä kotijoukkue otti maalivahdin pois, mutta se kostautui, kun Alex Olkinuora iski ottelun viimeisen maalin Rämön ja Jere Marjamäen syöttäessä. Kolmannessa erässä torjunnat jakaantuivat Backlundin ja Saaren välillä 7-13.

Pyry esiintyy huomenna Seinäjoella

Pyryn pelit jatkuvat huomenna, kun joukkue matkaa Seinäjoelle S-Kiekon vieraaksi. Ottelu Seinäjoen uudenkarheassa jäähallissa alkaa klo 17.

Seuraavien kotiotteluiden vuoro on ensi viikonloppuna. Ensin perjantaina Nokialle saapuu FPS, ja heti perään lauantaina K-Espoo. Perjantain ottelu alkaa klo 18.30 ja lauantain klo 17.