Pyry kaatoi hallitsevan mestarin

14.10.2018

ONNISTUJAT.jpg
Olkinuora-Sandvik-Niemi-tehokolmikko

Porvoossa kärsityn tappion nollaus onnistui Pyryltä, kun sunnuntaina JHT kaatui komeasti maalein 6-2 (3-0, 2-2, 1-0). Pyryn vahvan esityksen suurimpina sankareina olivat kaksi maalia iskenyt Henri Sandvik ja kolme syöttöpistettä kerännyt Alex Olkinuora. Pyryn Mikael Saari keräsi maalillaan 20 torjuntaa, kun JHT:n Fredrik Gröndstrad torjui 30 kertaa ja kolmannessa erässä maalille vaihdettu Jussi Siironen kerran.

Pyryltä tyly ensimmäinen erä

Ottelu sai vauhdikkaan alun ja tilanteita luotiin molempiin päihin. Paras paikka maalintekoon oli Juuso Meskasella, jonka laukaus epäonnistui tyhjän maalin edessä. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen myös ylivoimalle, mutta puolustukset kestivät.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 14:03 Waltteri Selimgerein lavasta. Kiekko ajautui yksin maalin edessä olleelle Selimgereille, ja tämä hassutti maalivahtia ja laittoi kiekon verkkoon. Pyryn toinen maali nähtiin minuutti myöhemmin, kun aloituksesta Aleksi Niemi ja Alex Olkinuora pelasivat kiekon Henri Sandvikille, jonka laukaus viuhui aina maaliin asti.

Pyry sai erän loppuun vielä ylivoimamahdollisuuden, jonka se käytti hyväkseen. Niemi ja Olkinuora toimivat jälleen syöttäjinä, kun upean syöttökuvion jälkeen Juha Korkeamäki pääsi laittamaan kiekon maalin perukoille.

Ensimmäisessä erässä Mikael Saari torjui maalillaan kuusi kertaa ja Fredrik Gröndstrad yhdeksän kertaa.

JHT kävi lähellä

Toisen erän alussa myös JHT pääsi avaamaan maalihanansa. Entinen Pyry-puolustaja Matias Hakanpää löysi maalin edessä vapaana olleen Jere Espon, ja tämä laittoi kiekon maaliin. Saari oli jo tehdä unelmapelastuksen, mutta lopulta kaksi karakiekkoa oli liikaa.

Kymmenen minuuttia myöhemmin JHT iski jälleen. Jarno Palola lähetti Teemu Rintasalon läpiajoon, ja Rintasalo laittoi kiekon tarkasti ohi Saaren. JHT oli näin ollen tullut jo maalin päähän.

Pyry pääsi lisäämään johtoaan kahdesti erän lopussa. Ensin Juho Painilainen tarjoili kiekon Tomi Wileniukselle, joka sai rauhassa laittaa kiekon tyhjänä edessä ammottaneeseen maaliin. Toinen syöttöpiste merkattiin Oskari Ojaselle. Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Henri Sandvik päätti komean yksilösuorituksensa maaliin. Alex Olkinuora toimi jälleen maalin syöttäjänä.

Toinen erä oli torjuntojen valossa vahvasti Pyryn hallintaa. Saarelle riitti maalillaan viisi torjuntaa, kun Gröndstrad toisessa päässä ahkeroi 14 torjunnan edestä.

KALLIOSALO.jpg
17-vuotias Jesse Kalliosalo onnistui heti maalinteossa

Kolme pistettä taskuun ja kiekko talteen

Pyrylle tarjottiin kolmannessa erässä kaksi kertaa mahdollisuutta maaliin ylivoimalla, mutta tilanne tulostaululla ei niiden aikana muuttunut. Niklas Lehtimäki kyllä sai kiekon maaliin, mutta ottelun tuomaristo hylkäsi maalin, koska se tehtiin jalalla.

Pyryn kuudes maali syntyi kentän nuorimman pelaajan mailasta. Pyryn todelliset ikonit Topi Salmela ja Juha Korkeamäki pelasivat kiekon maalille, josta se pomppi maalin kulmalla olleelle 17-vuotiaalle Jesse Kalliosalolle. Kalliosalo ei tästä erehtynyt, vaan laukoi ensimmäisen maalinsa Suomi-sarjassa. Salmela haki tuuletusten jälkeen kiekon talteen, ja nokialaisyleisö palkitsi Kalliosalon raikuvin suosionosoituksin.

6-2-maali oli tarpeeksi Fredrik Gröndstradille, ja tämän tilalle vaihdettiin Jussi Siironen. Siironen ehti kirjata ottelun kahdeksan viimeisen peliminuutin aikana vain yhden torjunnan. Gröndstrad torjui kolmannessa erässä seitsemän kertaa ja Mikael Saari keräsi Pyryn maalilla yhdeksän torjuntaa.

Edessä vieraspeliviikonloppu

Pyryn ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna, kun joukkue matkaa lauantaina Uusikaarlepyyhyn Muik Hockeyn vieraaksi. Heti perään sunnuntaina on edessä Seinäjoen vierailu, jossa vastaan asettuu S-Kiekko.

Pyryn seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 26.10. FPS:n saapuessa Nokialle. Lauantaina 27.10. puolestaan Kiekko-Espoo vierailee Nokialle. Kovia pelejä on siis tiedossa!

Kuvat Harri Hedman

 

14.01.2020Pyryn peli yski mutta pisteitä tuli silti
12.01.2020Pyry haastamaan yllätysvalmiin Riemun
11.01.2020Alkusarjan viimeinen kotiottelu
08.01.2020Pyry taisteli pisteet itselleen
08.01.2020Pyrylle vieraita Järvenpäästä
07.01.2020Muutoksia pelaajistossa
05.01.2020Nolla pistettä Raahesta
05.01.2020Pyry hakemaan vuoden toista voittoaan
05.01.2020Pyry rutiinivoittoon vuoden ensimmäisessä ottelussa
04.01.2020Pyry vierailee Pohjanmaalla

Siirry arkistoon »