Tehokas Hunters kaatoi tuhlailevan Pyryn

13.10.2018

Kuva Harri Hedman

Pyry tuskaili Porvoossa maalinteon kanssa, ja kotijoukkue Hunters korjasi potin maalein 5-2. Maalivahtien torjunnat osoittavat pelin hallinnan olleen Pyryllä, Huntersin Dominik Salaman torjuttua 41 kertaa ja Pyryn Wille Mattilan kerättyä 19 torjuntaa.

Hunters avasi pelin salamamaalilla

Ottelun alusta ehti kulua vain 18 sekuntia, kun kotiyleisö pääsi ensimmäistä kertaa juhlimaan. Huntersin Teemut Mielonen ja Väisänen pääsivät ylivoimahyökkäykseen, ja jälkimmäinen laittoi kiekon maalin perukoille.

Ensimmäisessä erässä nähtiin jopa kuusi erikoistilannetta, mutta maaleja niistä ei syntynyt. Dominik Salama torjui erässä 13 kertaa ja Wille Mattila seitsemän kertaa.

Pyry sai lopulta kuparisen rikki

Hunters iski jälleen toisen erän alkuminuuteilla, kun Jevgeni Solovievin laukaus otti kimmokkeen Pyryn puolustajan mailasta ja painui maaliin. Pyryn nollapeliputken mitaksi jäi siis 167 minuuttia ja 40 sekuntia. Heti maalin perään Pyry sai ylivoimamahdollisuuden, mutta Hunters kesti alivoimansa.

Pyryn kavennus syntyi erän kahdeksannella peliminuutilla. Juho Painilainen laukoi kiekon tarkasti ohi Salaman Samuli Hietalan syötöstä. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, kun seuraavan maalin iski Huntersin Patrik Mallenius ylivoimalla.

Pyry sai erän loppuun vielä tärkeän kavennuksen, kun Alex Olkinuora laukoi nimensä tilastoihin. Syöttöpisteet merkattiin Henri Sandvikille ja Aleksi Niemelle.

Toisessa erässä Salama kirjasi Huntersin maalilla 14 kertaa ja Mattila keräsi Pyryn maalilla jälleen seitsemän torjuntaa.

Tasoitusta ei syntynyt

Pyryllä oli kolmannessa erässä runsaasti paikkoja tasoitukseen, mutta Dominik Salama kesti maalillaan. Pyryn tulitus oli kuitenkin niin armotonta, että Huntersin maali irtosi paikoiltaan useamman kerran.

Lopullinen ratkaisu tuli Huntersin ylivoimalla viisi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. Teemu Mielonen lähetti kiekon maalille, ja Miika Runsala laittoi karat sisään. Hunters iski vielä viidennen kerran, kun Wille Mattilan venytys ei riittänyt Patrik Malleniuksen illan toisen maalin estämiseen.

Ottelun lopussa Pyry haki vielä kavennusta ylivoimalla ja ilman maalivahtia, mutta sitä ei syntynyt. Kolmannessa erässä Dominik Salama keräsi 14 torjuntaa, kun Mattilalle riitti viisi torjuntaa.

Vanhat kiistakumppanit iskevät yhteen

Pyryn ottelut jatkuvat heti sunnuntaina, kun sarjan hallitseva mestari JHT saapuu Nokialle. Joukkueet ovat toisilleen varsin tuttuja, molempien joukkueiden kuuluttua sarjan kärkikastiin jo useamman vuoden ajan. Ottelu alkaa Nokian jäähallissa klo 17. Kyseessä on myös Lasten sunnuntai-ottelu, eli kaikki alle 15-vuotiaat ilmaiseksi sisään. Tervetuloa!