Pyryn maali pysyi varjeltuna koko viikonlopun

07.10.2018

_C3A7550.jpg
Ottelun hahmot Hollolassa Tomi Wilenius (39) 2+3 ja nollapelin pelannut Wille Mattila

Pyryn vierailu Hollolassa oli varsin onnistunut, kun mukaan tarttui kolme pistettä 8-0-voiton myötä. Pyryn ottelun hahmoina toimivat nollapelin torjunut maalivahti Wille Mattila ja tehot 2+3 tehnyt hyökkääjä Tomi Wilenius.

Hakuileva ensimmäinen erä

Molemmille joukkueille tarjoutui heti ottelun alkuun mahdollisuus avausmaaliin ylivoimalla, mutta kumpikaan ei käyttänyt etsikkoaikaansa. Lopulta avausmaali nähtiin vauhdikkaan pelin jälkeen erän 14 peliminuutilla, kun Juho Painilainen pääsi laukomaan kiekon sisään Oskari Ojasen ja Henri Sandvikin syötöistä.

Pyry pääsi erän lopulla vielä kahden miehen ylivoimalle, jonka aikana Markus Västilä tälläsi vierasjoukkueen toisen maalin. Syöttöpisteet kirjattiin Tomi Wileniukselle ja Sandvikille. Molemmat joukkueet saivat ensimmäisessä erässä kolme ylivoimatilannetta, joista Pyry onnistui iskemään siis kertaalleen.

Ensimmäinen erä oli selvästi ottelun tasaisin. HC Giantsin Mika Juvonen torjui yhdeksän ja Pyryn Wille Mattila kahdeksan kertaa.

Jäähyä jäähyn perään

Toinen erä oli varsin rikkonainen, kun erässä nähtiin yhteensä kahdeksan kahden minuutin rangaistusta. Pyry iski toisessa erässä kaksi ylivoimamaalia. Ensin Tomi Wilenius löysi pienen aukon Juvosen maalin suulta ja siirsi Pyryn jo kolmen maalin karkumatkalle.  Syöttöpisteet nimiinsä saivat Niklas Lehtimäki ja Markus Västilä.

Harvinainen tilanne nähtiin reilut neljä minuuttia ennen toisen erän päättymistä, kun kotijoukkue otti kaksi kahden minuutin rangaistusta samanaikaisesti eri tilanteista. Pyry käyttikin täyden kahden minuutin kahden miehen ylivoimansa hyväkseen, kun Lehtimäki lisäsi nokialaisten johtoa Wileniuksen ja Oskari Ojasen syötöistä.

Vielä erän loppuun nähtiin hieman painia, kun useampi hollolaispelaaja lähti haastamaan Pyryn luottoratsu Topi Salmelaa. Salmela ei kuitenkaan ollut tilanteesta moksiskaan, vaan poistui voittajana jäähyaitioon. Toisessa erässä hollolaisvahti Juvonen torjui yhteensä 14 laukausta, kun taas Mattila keräsi seitsemän torjuntaa.

Neljä lisämaalia ja nollapelille sinetti

Kolmas erä oli melkoista pyrytystä, kun nokialaiset iskivät yhteensä neljä maalia. Hollolalaisillakin oli paikkansa, mutta Wille Mattila nollasi heidän yrityksensä upeasti kerta toisensa jälkeen. Pyryn erän kaksi ensimmäistä maalia syntyivät ottelun 47 peliminuutilla 14 sekunnin välein.

Ensin Tomi Wilenius laittoi oman laukauksensa paluukiekon maalin perukoille Ossi Pellisen ja Valtteri Ylitalon syötöistä. Heti perään sama kolmikko oli jälleen asialla, kun Ylitalo viimeisteli ja Pellinen sekä Wilenius syöttivät. 0-6-maalin jälkeen Giantsin valmennusjohto otti joukkonsa koolle aikalisän myötä.

Vielä ottelun viimeisillä minuuteilla Pyry iski kahdesti. Juho Painilainen, Alex Olkinuora ja Oskari Ojanen rynnistivät hyökkäykseen, jonka päätteeksi Ojanen laittoi kiekon maaliin kahden ensimmäisen syötöistä. Loppulukemat niittasi Henri Sandvik, Olkinuoran ja Aleksi Niemen toimiessa syöttäjinä.

Kolmannessa erässä Mika Juvoselle kirjattiin jälleen 14 torjuntaa ja Wille Mattilalle yhdeksän torjuntaa.  Juvonen torjui yhteensä ottelussa 37 kertaa, kun Mattilalle nollapelin nappaamiseen riitti 24 torjuntaa.

Kärkipään joukkueita tulossa vastaan

Ensi viikolla Pyryn vastus kovenee, kun vastaan asettuvat sarjassa kuudentena oleva Hunters ja neljäntenä oleva JHT. Ensin Pyry vierailee lauantaina Porvoossa Huntersin vieraana. Ottelu alkaa Porvoossa klo 16!

Sunnuntaina Pyry pelaa jälleen kotikaukalossaan, kun JHT saapuu Nokialle. JHT-ottelu alkaa Nokian jäähallissa klo 17!

Kuva Harri Hedman

23.08.2019FPS kaatui keskiviikkona, huomenna vastassa Karhu HT
22.08.2019Pellinen jatkaa ensi kaudelle
21.08.2019Pyryllä tänään vastassa FPS
14.08.2019Pyry kotijäällä huomenna torstaina, ensi viikolle yksi peli lisää
10.08.2019Kausi lähti liikkeelle voitolla
10.08.2019Pyrylle kaksi kovaa vahvistusta
07.08.2019Kausikortit tarjouksessa elokuun loppuun asti!
05.08.2019Pyry aloittaa harjoitusottelunsa tällä viikolla
05.08.2019Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy peleihin
02.08.2019Pyrylle vahvistus suoraan Liigasta

Siirry arkistoon »