Karhu HT anasti pisteen Nokialta

27.09.2018

_C3A7093.jpg
Ottelun ratkaisu syntyi Aleksi Niemen mailasta

Pyry ja Karhu HT iskivät yhteen keskiviikkoiltana Nokialla. Ottelusta muodostui tiukka vääntö, jonka Pyry lopulta käänsi itselleen jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Pyryn maalintekijöinä toimivat Oskari Ojanen, Valtteri Ylitalo ja jatkoajalla Aleksi Niemi. Mikael Saari torjui Pyryn maalilla 27 kertaa, kun Niklas Lehti toisessa päässä keräsi uskomattomat 63 torjuntaa.

Ensimmäinen erä tasaisissa merkeissä

Molemmat joukkueet hakivat vielä hieman peliään ensimmäisessä erässä, ja erä etenikin tasaisissa merkeissä. Karhu HT pääsi koittamaan kertaalleen myös ylivoimaa, mutta kiekko ei löytänyt tietään Mikael Saaren selän taakse.

Pyry avasi maalihanat pelin 12 peliminuutilla, kun Oskari Ojanen ohjasi Niklas Lehtimäen lähettämän kiekon maalin perukoille. Toinen syöttöpiste merkattiin Juha Korkeamäelle. Vain kaksi minuuttia myöhemmin vierailijat tasoittivat pelin, kun Lauri Sikoniemen laukaus yllätti Saaren.

Ensimmäinen erä oli torjuntojen valossa Pyryn hallintaa, kun Saari torjui 11 ja Lehti 18 kertaa.

Karhu HT yllätysjohtoon toisessa erässä

Toisessa erässä peli alkoi pikku hiljaa kääntyä enemmän ja enemmän Pyrylle, mutta nokialaiset eivät pystyneet hyödyntämään pitkiä pyörityksiä vastustajan päädyssä. Parhaalle maalintekopaikalle pääsi Topi Salmela, joka ei kuitenkaan läpiajosta saanut kiekkoa sisään.

Ja kuin varkain, Karhu HT pääsi siirtymään johtoon 39 sekuntia ennen erän loppumista. Kiekko pelattiin aloituksesta suoraan Samuli Virkkuselle, jonka terävä laukaus venytti Pyryn maaliverkkoa. Kolmannessa erässä Niklas Lehti keräsi maalillaan jopa 21 torjuntaa, kun Mikael Saarelle riitti 12.

Valtteri Ylitalo pelasti Pyryn

Kolmas erä jatkui samalla kaavalla, kun Pyry hallitsi peliä lähes mielin määrin Karhu HT:n tyytyessä vastaiskuihin. Porilaiset saivat myös yhden ylivoimamahdollisuuden ja Pyry kaksi, mutta maaleja niistä ei syntynyt.

Lopulta seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä puolustaja Valtteri Ylitalo pääsi unohtumaan porilaispuolustukselta, ja Ylitalon laukaus onnistui ohittamaan Lehden.  Syötöt maaliin kirjattiin Topi Salmelalle ja Miika Viinamäelle.

Lisämaaleja ei enää kolmannessa erässä syntynyt, joten edettiin jatkoajalle. Kolmannessa erässä Saari torjui neljä kertaa ja Lehti 20 kertaa

_C3A7069.jpg
Niklas Lehti oli ottelun hahmo lähes uskomattomilla torjunnoillaan


Pyry pyöritti jatkoajalla

Pyryn hallinta jatkui jatkoajalla, kun kiekko oli lähes koko ajan Karhu HT:n alueella. Lehti saikin venyä muutamaan uskomattomaan paraatipelastukseen. Ratkaisu syntyi, kun Jere Marjamäki käänsi rystyltä kiekon maalille. Kiekko kimposi Lehden patjasta suoraan Aleksi Niemelle, joka ratkaisi ottelun Pyryn hyväksi ajassa 61.54. Syöttöpisteet saivat Marjamäki ja Alex Olkinuora.

Jatkoajalla Lehti torjui neljä kertaa, kun taas Saarelle ei merkitty ainuttakaan torjuntaa.

Kolme päivää huilia

Pyryn pelit jatkuvat ensi sunnuntaina, kun D-Kiekko Jyväskylästä saapuu vierailuille Nokialle. Ottelu alkaa klo 16.00! Kyseessä on myös Lasten sunnuntai-ottelu, eli kaikki alle 15-vuotiaat ilmaiseksi sisään.

Kuvat Harri Hedman

 

17.09.2019BC Nokia, KRP ja Pyry yhteistyöhön
16.09.2019Tryout-pelaajille sopimuksia
14.09.2019Pyry hurjasteli murskavoiton harjoituskauden päätteeksi
12.09.2019Liity nyt uuden kannatuskatsomon jäseneksi
05.09.2019Waltteri Selimgereille jatkosopimus
04.09.2019Harjoituspeli pikahälytyksellä
01.09.2019Pyry ulos Suomen Cupista
26.08.2019Suomen Cupissa vastassa D-Kiekko ja Kisa-Eagles
23.08.2019FPS kaatui keskiviikkona, huomenna vastassa Karhu HT
22.08.2019Pellinen jatkaa ensi kaudelle

Siirry arkistoon »