Maali-iloittelulla voiton makuun

23.09.2018

Pyry avasi voittotilinsä kaatamalla Titaanit varsinaisessa maalijuhlassa maalein 9-5. Pyryn suurimpina tehoilijoina toimivat Henri Sandvik tehoin 1+3, Topi Salmela 2+1, Tomi Wilenius 1+2 ja Markus Västilä 2+0. Wille Mattila torjui Pyryn maalilla 28 kertaa, kun Santeri Levänen urakoi Titaanien maalilla 42 torjunnan edestä.

Ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle

Molemmat joukkueet lähtivät heti ottelun alusta alkaen pelaamaan vauhdikasta kiekkoa, ja ensimmäisessä erässä nähtiinkin maalintekopaikkoja runsaasti molemmissa päissä. Kun viisi minuuttia oli erää jäljellä, pääsivät molemmat joukkueet iskemään avausmaalinsa.

Ensin Pyryn tälläsi johtoon Markus Västilä ylivoimalla Tomi Wileniuksen ja Henri Sandvikin toimiessa syöttäjinä. Vain 16 sekuntia myöhemmin Titaanit olivat jo tasoissa, kun Niklas Malinen onnistui ohittamaan Wille Mattilan.

Molemmille joukkueille vihellettiin vielä erän lopulla kaksi kahden minuutin rangaistusta, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Torjuntoja kirjattiin Mattilalle ensimmäisessä erässä seitsemän kappaletta ja Santeri Leväselle 18 kappaleen verran.

Pyry käänsi ottelun edukseen

Pyryn osalta toinen erä sai kurjan alun, kun Titaanit pääsi iskemään johto-osuman alivoimalla. Pyryn pelaajille sattui paha kiekonmenetys omassa päässä, ja Ville Myyryläinen pääsi laittamaan kiekon tarkasti sisään. Tästä ei kuitenkaan ehtinyt kulua kauaa, kun Pyry oli jälleen tasoissa. Niklas Lehtimäki purjehti vapaaseen vetopaikkaan ja laukoi kiekon verkon perukoille. Syöttöpiste merkattiin Joni Laitilalle.

Titaanit iski jälleen erän kahdeksannella peliminuutilla.  Tällä kertaa Petja Summanen pääsi siirtämään vierasjoukkueen johtoon. Tämän jälkeen Pyry kuitenkin ryhdistäytyi ja otti pelin haltuunsa.

Ensin ylivoimalla Markus Västilä laukoi illan toisellaan Pyryn tasoihin Aleksi Niemen ja Juho Painilaisen syötöistä. Ja vain 20 sekuntia myöhemmin Pyry siirtyi johtoon, kun Tomi Wilenius pääsi laukomaan kiekon tyhjänä ammottavaan maaliin. Syöttöpisteet kirjattiin Henri Sandvikille ja Jere Marjamäelle.

Lisää oli tulossa, kun kaksi minuuttia myöhemmin Pyryn kapteenina toiminut Topi Salmela ohjasi Painilaisen lähettämän kiekon sisään. Toisen syöttöpisteen ansaitsi Aleksi Niemi. Titaanit oli tässä vaiheessa pakotettu ottamaan aikalisä, mutta se auttoi vain hetkellisesti. Kun erää oli neljä minuuttia jäljellä, pääsi Marjamäki siirtämään Pyryn jo kolmen maalin johtoon Salmelan ja Juuso Rämön syötöistä.

Toisessa erässä Santeri Levänen oli jälleen reilusti työllistetympi maalivahti. Hän torjui 16 kertaa, kun Wille Mattilalle riitti kuusi torjuntaa. Ottelun pelottavin tilanne nähtiin toisessa erässä, kun Pyryn hyökkääjä Alex Olkinuora jouduttiin taluttamaan pois kentältä, mutta hän onneksi palasi takaisin peliin vielä toisen erän aikana.

Viisi maalia lisää kolmannessa erässä

Kolmannen erän alussa nähtiin ehkäpä illan hienoin maali, kun Henri Sandvik pääsi kiertämään maalivahti Leväsen ja siirtämään kiekon sisään. 7-3-maaliin syötöt merkittiin Santeri Silalle ja Tomi Wileniukselle.

Erän puolivälin paikkeilla nähtiin kolme maalia, joista kahdesta vastasi kotijoukkue Pyry. Miikka Hakalan tuotua ensin Titaanit taas kolmen maalin päähän, Joni Laitila ja Topi Salmela lisäsivät Pyryn johtoa. Laitilan maaliin syötöt tarjosivat Sandvik sekä Miika Viinamäki, kun taas Salmella Juuso Meskanen ja Juuso Rämö.

Titaanihyökkääjä Panu Laitinen pääsi kaunistelemaan lukemia vielä ylivoimalla seitsemän sekuntia ennen ottelun päättymistä. Kolmannessa erässä Mattila keräsi Pyryn maalilla 15 torjuntaa ja Levänen toisessa päässä kahdeksan torjuntaa.

Pelit jatkuvat keskiviikkona

Pyryn seuraava ottelu pelataan ensi keskiviikkona Nokialla. Silloin Nokialle saapuu Suomen Cupissa välieriin asti yltänyt Porin Karhu HT. Ottelu alkaa Nokian jäähallissa klo 18.30!