Riemu oli tyly isäntä runkosarja-avauksessa

22.09.2018

Markus Västilä iski Pyryn Suomi-sarjakauden avausmaalin.

Pyryn Suomi-sarjakauden ensimmäinen ottelu ei saanut toivottua lopputulosta, kun Riemu voitti maalein 5-3 ja piti täydet pisteet Jyväskylässä. Pyryn maalintekijöinä toimivat Markus Västilä, Aleksi Niemi ja Miika Viinamäki. Mikael Saari torjui Pyryn maalilla 14 kertaa, ja Riemun 3-0-maalin jälkeen maalille vaihdettu Wille Mattila keräsi 17 torjuntaa.

Pyrylle ensimerkit vaikeasta illasta

Pyry sai heti ottelun alkuun kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta ylivoimakuviot eivät ottaneet onnistuakseen.  Avausmaalin pääsikin iskemään Riemu, kun Eero Kaupin laukaus pääsi yllättämään Mikael Saaren.

Erän lopulla rähinöitiin vielä sen arvoisesti, että Riemun Ari Närhi ja Pyryn Alex Olkinuora pääsivät kuluttamaan jäähypenkkiä. Ensimmäisessä erässä Riemun maalivahti Henri Tikkanen torjui 15 kertaa ja Mikael Saari Pyryn maalilla 10 kertaa.

Kotiyleisö repesi riemuun toisessa erässä

Riemu otti vahvan otteen ottelun voitosta toisessa erässä, kun lyhyen ajan sisään Ari Närhi ja Markus Rämä pääsivät laukomaan kiekon Pyryn maalin perukoille. Se olikin tarpeeksi Saarelle, joka vaihdettiin 3-0-maalin jälkeen Wille Mattilaan ajassa 33.30.

Molemmat joukkueet saivat toisessa erässä myös yhden ylivoiman, mutta molemmat maalit pysyivät varjeltuina niiden aikana. Henri Tikkanen urakoi toisessa erässä venyen 16 torjuntaan, kun Pyryn maalilla Saari keräsi neljä ja Mattila viisi torjuntaa.

Viiden maalin kolmas erä

Pyry ryhdistyi kolmanteen erään lähdettäessä ja pääsikin nopeasti nousemaan jo maalin päähän isännistään. Lauri Viitasen ja Johannes Sallilan istuessa jäähypenkillä, Markus Västilä pääsi tälläämään Pyryn kauden avausmaalin kahden miehen ylivoimalla. Maalin syöttäjinä toimivat Tomi Wilenius ja Waltteri Selimgerei.

Kolme minuuttia myöhemmin Pyry iski jälleen, kun Aleksi Niemi pääsi sutimaan kiekon sisään maalinedushässäkässä. Syötöt kirjattiin Juho Painilaiselle ja Niko Ojalalle. Maalin jälkeen Pyry onnistui kestämään yhden alivoiman, jonka jälkeen päävalmentaja Sami Karppinen keräsi aikalisän merkeissä joukkonsa koolle neljä minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä.

Pyry lähti tavoittelemaan kavennusta ilman maalivahtia, mutta se kostautui, kun Jesse Kuusela pääsi laittamaan läpiajosta kiekon tyhjään maaliin. Pyry kavensi vielä kaksi minuuttia ennen päätössummeria Miika Viinamäen maalilla, johon syötöt tarjoilivat Niemi ja Alex Olkinuora, mutta ilo oli lyhytaikainen, kun Riemun kapteeni Mikko Hyvönen laittoi kiekon tyhjänä ammottavaan maaliin.

Kolmannessa erässä Henri Tikkanen torjui 13 kertaa ja Wille Mattila 12 kertaa. Tikkanen torjui yhteensä 44 kertaa Riemun maalilla, ja oli ottelun ehdoton tähti useilla paraatipelastuksilla.

Pyryn ottelut jatkuvat heti huomenna, kun kotiavauksessa vastaan asettuu Kotkan Titaanit. Ottelu alkaa klo 16.00. Kaikki hallille kannustamaan Pyry voittoon!