Pyryn taistelu ei riittänyt voittoon

Share |
10.09.2018

_C3A5013.jpg
Pyryn ja Ketterän kohtaaminen oli jälleen tutun kovaa vääntöä

Pyry sai lauantaina vieraakseen Mestis-joukkue Ketterän. Nokialaiset taistelivatkin urhoollisesti, mutta vieraat olivat lopulta parempia maalein 3-0. Nokialaisten selkärankana toimi jälleen kerran maalivahti Wille Mattila, joka nappasi tilastojen mukaan 49 torjuntaa.

Pyryllä useita paikkoja avausmaaliin

Ottelun avauserä oli heti vauhdikasta vääntöä ja maalipaikkoja syntyi molempiin päihin. Lähimpänä maalintekoa olivat Pyryn Tomi Wilenius läpiajosta ja Juho Painilainen, joka käänsi kiekon pari kertaa vaarallisesti Ketterän Santeri Lipiäisen maalille

Pyryllä oli erässä yksi ylivoimamahdollisuus ja Ketterällä kaksi, mutta maalit pysyivät puhtaina molemmissa päissä. Tilastojen valossa erä oli Ketterän hallintaa, sillä Mattila keräsi maalillaan 20 torjuntaa ja Lipiäinen vain kuusi.

Lisää jäähyjä ja avausmaali

Joukkueiden ylivoimakentälliset eivät vielä toisessakaan erässä saaneet tulosta aikaiseksi, vaikka molemmille tarjottiin kaksi kahden minuutin ylivoimaakin. Ketterä pääsi myös hetken pyörittämään kahden miehen ylivoimaa, mutta Pyryn puolustus kesti silloinkin.

Lopulta ottelun avausmaali syntyi toisen erän viimeisellä peliminuutilla. Ketterän vastahyökkäyksessä kiekko pelattiin siniviivalle Konsta Mesikämmennelle, jonka laukauksen ohjasi maaliin Toni Jalovaara.

Toinen erä oli torjuntojen mukaan ottelun tasaisin. Wille Mattila otti tililleen 12 torjuntaa, ja Santeri Lipiäinen kahdeksan torjuntaa.

Tyhjä maali päätti Pyryn taistelun

Kolmannen erän ensimmäisen puolikkaan ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Pyryn Samuli Hietalan ottama kahden minuutin rangaistus, jonka ottelun teeman mukaan Pyry kesti. 57 peliminuutilla alkoi tapahtumaan, kun Ketterän Valtteri Lipiäinen joutui kuluttamaan jäähypenkkiä. Pyry otti tässä vaiheessa aikalisän ja Mattilan pois maaliltaan.

Pyöritys Ketterän päässä jäi kuitenkin jälleen tuloksettomaksi, ja lopulta vajaa minuutti ennen ottelun loppua Valtteri Lipiäinen karkasi läpiajoon ja laittoi kiekon helposti tyhjänä ammottavaan Pyryn maaliin. Vielä kahdeksan sekuntia ennen ottelun loppua Aatu Luusuaniemi sai nimensä tilastoihin, ja viimeisteli ottelun loppulukemat 0-3.

Kolmannessa erässä Wille Mattila oli jälleen paljon työllistetympi maalivahti. Mattila keräsi 17 torjuntaa, kun Lipiäiselle riitti viisi torjuntaa.

Pyryn Suomen Cup-taival päättyi siis tähän, mutta vielä pelataan yksi harjoitusottelu Forssassa FPS:n vieraana ensi perjantaina. Sen jälkeen alkaakin jo Suomi-sarjakausi, ja Pyry aloittaa sen 22.9. Jyväskylässä Riemun vieraana.

Kuva Harri Hedman

 

 

18.06.2019Mietteitä lehdistötilaisuudesta
17.06.2019Niko Raiskio on uusi päävalmentaja, pelaajasopimuksia kasassa 23kpl.
17.06.2019Nokian Pyry Hockey Oy:n osakeanti on valmis, Juha Pajuoja kehitysjohtajaksi
21.05.2019Suomi-sarjan pelaamistapa päätetty - Näin pelataan kaudella 2019-20
17.05.2019Pyrylle Suomi-sarjan lisenssi 2019-2020
16.04.2019Karppinen ei jatka Pyryssä
07.04.2019A-nuorten tryout käynnistää uuden kiekkokauden
29.03.2019Suomi-sarjan 2018-2019 parhaat valittu
10.03.2019FPS voitti viidennen ottelun ja jännityksentäyteisen sarjan ? Pyryn kausi sai surullisen päätöksen
09.03.2019Pyryn ja FPS:n välinen sarja saa arvoisensa päätöksen tänään Nokialla

Siirry arkistoon »