Harjoitusottelut käyntiin voitolla

16.08.2018

Pyry sai ensimmäiseen harjoitusotteluunsa vieraaksi Forssan Palloseuran. Nokialaiset olivat tänään vieraitaan paremmalla pelipäällä ja ottelu päättyi Pyryn 9-3-voittoon. Tehokkaimpina Pyryltä olivat Alex Olkinuora ja Niklas Lehtimäki kahdella maalilla, Jere Marjamäki neljällä syöttöpisteellä ja Markus Västilä kolmella syöttöpisteellä. Wille Mattila torjui maalillaan yhteensä 32 kertaa.

Ensimmäinen erä tarjosi kahdeksan maalia

Pyry aloitti ottelun vahvasti tekemällä kaksi maalia vain vajaaseen viiteen minuuttiin. Ensin Jesse Kalliosalo onnistui ohittamaan forssalaismaalivahti Petrus Lintosen tarkalla laukauksella, ja kaksi minuuttia myöhemmin Olkinuora pääsi iskemään illan ensimmäisensä. Kalliosalon maalin syöttivät Västilä ja Topi Salmela, kun taas Olkinuoran maaliin syötöt tarjoilivat Juho Painilainen ja Aleksi Niemi.

Pyry ei lopettanut alun maalitehtailuaan tähän vaan iski vielä toiset kaksi maalia ennen kuin erä ehti ylittämään edes puoliväliään. Tällä kertaa asialla olivat Oskari Ojanen Västilän ja Juha Korkeamäen syötöistä sekä Waltteri Selimgerei, joka laittoi kiekon sisään Jere Marjamäen laukauksen kimmottua hänen lapaansa.

Seuraavat kaksi maalia iski vierailija FPS ja molemmat ylivoimalla. Ensin Samuli Virtanen pääsi heiluttamaan Pyryn maaliverkkoa ja viisi minuuttia myöhemmin Mikko Kulju laittoi kiekon sisään oltuaan aivan yksin Wille Mattilan vartioiman maalin edessä. Myös Pyry pääsi näiden alivoimien välissä koittamaan ylivoimaa ainoan kerran tässä ottelussa, mutta se ei tuottanut haluttua tulosta.

Kuitenkin Pyry iski vielä kahdesti kiekon Lintosen selän taakse avauserän aikana. Vain minuutti forssalaisten toisen kavennusmaalin jälkeen Niemi iski joukkueensa viidennen maalin Painilaisen ja Västilän tarjoiluista. Erän viimeisen maalin pääsi tekemään Niklas Lehtimäki Valtteri Ylitalon ja Marjamäen syötöistä.

Avauserä oli kiireinen maalivahdeille molemmissa päissä, kun Pyryn Mattilalle kirjattiin 11 torjuntaa ja FPS:n Lintoselle 13 torjuntaa.

Pyry tykitti Lintosen vaihtoon

FPS sai parhaan mahdollisen alun toiseen erään, kun Joona Vainio ohjasi Samuli Virtasen laukauksen maalin perukoille vain 32 sekunnin pelin jälkeen. Pyry kuitenkin kuittasi tämän kolme minuuttia myöhemmin, Miika Viinamäen rusikoidessa kiekon maaliin. Syöttöpisteet kirjattiin Marjamäelle ja Ossi Pelliselle.

Pyry iski erässä vielä yhden maalin, kun Alex Olkinuoran laukaus upposi helpohkosti Lintosen kainalosta maaliverkkoihin. Kotijoukkueen kahdeksas maali riitti forssalaismaalivahdille, ja hänen tilalleen vaihdettiin Henri Viitala. Syöttöpisteet Olkinuoran maaliin saivat jälleen Marjamäki ja Ylitalo.

FPS pääsi koittamaan toisessa erässä kahteen otteeseen myös ylivoimaa, mutta molemmilla kerroilla Pyryn puolustus kesti. Torjuntojen valossa erä oli kuitenkin forssalaismerkkinen, Mattilan torjuessa 13 kertaa ja FPS:n maalivahtien torjuessa yhteensä kahdeksan kertaa.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali

Kolmannessa erässä oli Pyryn vuoro aloittaa jälleen vahvasti, kun Lehtimäki pääsi tekemään ottelun toisen maalinsa 48 sekunnin pelin jälkeen Ojasen ja Selimgerein syötöistä. Päätöserässä oli pientä pelailun makua ja Lehtimäen maalin lisäksi muita tilastomerkintöjä ei tullut, muutamista hyvistä maalintekopaikoista huolimatta.

Näin ollen ottelu siis päättyi Pyryn voittoon lukemin 9-3. Kolmannessa erässä Wille Mattila torjui maalillaan kahdeksan kertaa ja Henri Viitala toisessa päässä 11 kertaa.

Pyryn seuraava harjoitusottelu on heti perään torstaina Kokkolassa, jossa Pyryä isännöi Mestis-joukkue Hermes. Pyryn seuraavat kotiottelut ovat ensi viikon perjantaina turnauksessa, johon vieraaksi saapuvat Mestis-joukkueet Hermes, LeKi ja Koovee. Ilmoitamme lisätietoa turnauksesta lähiaikoina.