Koovee otti toisen kiinnityksen jatkopaikkaan

07.03.2018

Koovee onnistui ottamaan toisen kiinnityksen paikkaan Mestis-karsinnoissa, kun se onnistui voittamaan kotiottelussaan Pyryn maalein 4-3 (2-1, 1-1, 1-1). Pyryn peli oli parantunut sarjan ensimmäisestä ottelusta ja se saikin luotua kovaa painetta läpi ottelun kohti Kooveen maalia, mutta tamperelaiset kestivät ja tekivät omista paikoistaan tarvittavat maalit.

Ensimmäinen erä Kooveen nimiin

Pyry sai hyvän alun ottelulle, ja Koovee joutuikin kahteen otteeseen kuluttamaan jäähypenkkiä ensimmäisen kuuteen peliminuuttiin. Pyry ei kuitenkaan saanut ylivoimapeliään kulkemaan, ja Koovee selvitti nämä suhteellisen vaivattomasti.

Ja vain reilu minuutti Kooveen toisen rangaistuksen päättymisestä, iski kotijoukkue ottelun ensimmäisen maalin. Antti Hilden toi kiekon vahvasti Pyryn puolustusalueelle, ja lopulta kiekko löysi tiensä Ville Lehtoselle, jonka sutaisu kohti tyhjänä ammottavaa maalia meni sisään.

15 minuutin pelin jälkeen Koovee pääsi lisäämään johtoaan. Pyryn pelaajat odottivat pitkän kiekon viheltämistä mutta sitä ei kuulunut, ja Henri Sandvik sai kiekon ja syötti kiekon maalin eteen Mikko Suloselle, jolla oli helppo työ laittaa kiekko maalin perukoille. Heti seuraavassa vaihdossa Pyry pääsi kuitenkin heti kaventamaan ottelun, kun vastahyökkäykseen kiekkoa tuoneen Aleksi Niemen syöttöyritys kimposi Kooveen puolustajan luistimesta ohi maalivahti Tomi Ristelin.

Pyryn Saska Putkonen otti vielä aivan erän loppuun koukkaamisesta kahden minuutin rangaistuksen, mutta Koovee ei päässyt lisäämään johtoaan ennen summerin soimista erätauon merkiksi. Erä oli ainakin tilastojen perusteella hieman Kooveemerkkinen, Tomi Ristelin torjuessa 11 kertaa ja Pyry-vahti Tomi Raution 16 kertaa.

Pyryltä vahva toinen erä

Koovee pääsi pyörittämään aivan toisen erän alkuun kahden miehen ylivoimaa vajaan 40 sekunnin verran, mutta Pyry selvitti alivoimansa. Kooveella oli kuitenkin lukuisia paikkoja, mutta tolpat ja Tomi Raution paraatipelastukset pelastivat nokialaisjoukkueen takaiskuosumilta.

Erän puolivälin paikkeilla ote alkoi kääntyä vierasjoukkueelle, ja vahvan pyörityksen päätteeksi Pyry tulikin tasoihin. Waltteri Selimgerei löysi syötöllään maalille edenneen Miika Viinamäen, ja tämä laukoi kiekon vastustamattomasti verkkoon. Selimgerein lisäksi Oskari Ojanen sai tähän maaliin syöttöpisteen.

Pyry turvautui erän lopulla aikalisään, kun pitkän kiekon jälkeen kentällä oli väsyneitä pelaajia. Tasan kaksi minuuttia Pyryn aikalisän jälkeen Koovee sai iskettyä oikean pukukoppimaalin, kun vain 27 sekuntia ennen erän päättymistä Ville Lehtonen vei illan toisella maalillaan Kooveen jälleen johtoon. Toisessa erässä Tomi Ristelille kasaantui 15 torjuntaa, kun Tomi Rautiolle riitti yhdeksän kappaletta torjuntoja.

Miika Viinamäki onnistui ohittamaan Tomi Ristelin ottelun toisessa erässä

Pyryltä liian vähän liian myöhään

Pyryn tasoitushaaveet saivat ison kolauksen, kun viime lauantaina Nokialla kypärätempun iskenyt Henri Sandvik pääsi ohittamaan Raution. Kalle Niemenmaan pitkä avaussyöttö löysi kaukalon laidalta Sandvikin, joka pääsi hienolla haltuunotolla murtautumaan yksin läpi.

Erän edetessä molemmat joukkueet ottivat kaksi kahden minuutin rangaistusta, joista toiset tulivat Kooveen Joni Mäkelän ja Pyryn Joni Laitilan nahistelun päätteeksi. Pyry sai vielä aivan ottelun varsinaisen peliajan lopussa luomaan painetta kohti Ristelin vartioimaa maalia. Ja lopulta ilman maalivahtia pelatessaan, Pyry pääsi kaventamaan, kun Juha Korkeamäen laukaus ohjaantui Koovee-pelaajan mailasta maaliin. Syöttöpisteet Korkeamäen maaliin saivat Pyryn kahden edellisen maalin tekijät Miika Viinamäki ja Aleksi Niemi. Se oli kuitenkin liian vähän liian myöhään, kun Pyry ei enää uudestaan kiekkoa maaliin asti saanut. Vielä loppusummerin soitua Antti Hildenin ja Joni Lavosen välinen nahina aiheutti pienen torikokouksen, mutta siitä ei kehittynyt mitään sen suurempaa.

Torjuntojen valossa kolmas erä oli vahvaa Pyryn hallintaa. Tomi Risteli joutui venymään 16 kertaa, kun Tomi Rautio vain seitsemän.

Pyry taisteli loppuun asti, mutta viime hetkien kavennusmaali oli laiha lohtu

Koovee otti siis toisen kiinnityksen jatkopaikkaan,kun kolmella voitolla etenee Mestis-karsintoihin. Pyry on näin ollen siis pakkovoiton edessä torstaina 8.3. pelattavassa kotiottelussaan, joka alkaa klo 19.00.

18.03.2024Finaalit käyntiin
15.03.2024Kotkan hurmos ei Pyryä pelottanut! Nokialaiset toista kertaa peräkkäin finaaleihin