Pudotuspeliavaus tarjosi huikean jännistysnäytelmän

22.02.2018

Pyry ja Titaanit avasivat puolivälieräsarjansa tiukalla taistelulla. Loppulukemat olivat lopulta jatkoajan jälkeen 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 1-0). Illan tehomiehinä kunnostautuivat 1+1-tehoillaan Ville Saloranta ja Joni Lavonen.

Ensin tunnusteltiin

Ottelu alkoi todella tarkkailevissa merkeissä. Kummankin joukkueen pelinrakentaminen oli varovaista, eikä kumpikaan saanut sen enempää yliotetta toisesta.

Tilanne jatkui samanlaisena pitkälle ensimmäisen erän jälkimmäiselle puoliskolle. Lopulta Pyry pääsi juhlimaan avausmaalia, kun Saloranta vippasi kiekon maalille maalin takaa ja kiekko pomppi maalivahdin selän kautta sisään. Pian tämän jälkeen kotijoukkue joutui vielä alivoimalle, mutta selvitti sen hienosti ja pääsi johdossa tauolle.

Pyry hallitsi ja lahjoitti kaksi maalia

Toinen erä oli pitkälti Pyryn silkkaa hallintaa. Maalipaikkoja luotiin jatkuvalla syötöllä ja Titaanit pystyi hädintuskin rimpuilemaan mukana. Hallinta ei ikävä kyllä kuitenkaan realisoitunut tulostaululle.

Ja kuten vanha sanonta sanoo, kun et käytä omia mahdollisuuksiasi, kaveri iskee. Erän kymmenennellä minuutilla Titaanit tuli tasoihin, kun aloituksen jälkeen Jere Kolan laukaus muutti suuntaa Topi Salmelan mailasta ja painui Tomi Raution jalkojen välistä verkkoon.

Lisää nähtiin reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun Roope Repo pelasi riskillä omassa päädyssä ja menetti kiekon Elmeri Kotrolle. Kotro pääsi joukkuekaverinsa kanssa kaksin Rautiota vastaan ja löi kiekon itse maaliin.

Pyrylle tarjottiin tasoitusmahdollisuutta erän lopun kahden ylivoiman muodossa, mutta niitä ei saatu hyödynnettyä.

Lisää epäonnea, mutta huikea nousu

Kolmas erä alkoi pyryläisittäin riemukkaasti, kun erän ensimmäisellä minuutilla saatiin hyödynnettyä ylivoiman rippeet. Repo paikkasi aiemman töppäilynsä hienolla tavalla ja tykitti kiekon siniviivalta verkkoon.

Reilua minuuttia myöhemmin tapahtui taas, Pyryn sekoilun avustamana. Saloranta lähti nostamaan peliä oman maalin takaa ja syötti kiekon suoraan oman maalin kulmalla Vikke Terhon lapaan. Terho löi kiekon samantien sisään, eikä kotimaalivahti Rautio ehtinyt edes tajuta tilannetta.

Vieraiden johtomaali tuntui tuskastuttavan Pyryä ja kiri ei oikein tahtonut alkaa. Erän lopun lähestyessä ote kuitenkin parani ja vaikka 12. minuutilla saatua ylivoimaa ei vielä hyödynnettykään, kohta verkko saatiin soimaan.

Ajassa 54.39 Lavonen pääsi vieraiden maalivahdin Santeri Leväsen tiputtamaan irtokiekkoon käsiksi ja löi sen sisään. Titaanit protestoi maalia voimakkaasti, mutta turhaan. Aivan erän lopussa Titaanit sai vielä pari vaarallista tilannetta, mutta edessä oli silti jatkoaika.

Jännitystä piisasi

Jatkoaika sisälsi viihdyttävää kiekkoilua. Pyry joutui jo kolmannella minuutilla alivoimalle, mutta selvitti sen huikealla tavalla Miika Viinamäen johtaessa taistelua viidellä blokkauksellaan.

Peli eteni vaihdellen suuntaan ja toiseen. Maalipaikkoja luotiin, mutta puolustukset ja maalivahdit loistivat maalinestopelissä. Kummankaan joukkueen aikalisätkään eivät tuntuneet tuovan lisäpiristystä.

Lopulta ajassa 75.07 Teppo Antila pääsi huudattamaan kotiyleisöä voiton merkeissä. Antila sai Samuli Hietalalta hienon poikittaissyötön maalin kulmalle ja pääsi ampumaan kiekon puolityhjään maaliin.

Voitollaan Pyry otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Sarja jatkuu lauantaina Kotkassa ja palaa Nokialle sunnuntaina.