Lopun nousu toi yhden pisteen

11.02.2018

Pyry taisteli sunnuntaina itsensä tasoihin kahden maalin takaa, kun nokialaiset kohtasivat tutun vastustajan JHT:n. Vierasjoukkue vei kuitenkin lopulta pidemmän korren jatkoajalla maalein 2–3 (0–1, 0–1, 2–0, 0–1) ja Pyryn oli tyytyminen yhteen pisteeseen.

Kotijoukkueen ottelun hahmot olivat kaksi maalia iskenyt Joni Lavonen ja vaikeilla hetkillä Pyryä pystyssä pitänyt maalivahti Mikael Saari 25 torjunnalla.

Pyry sortuu jäähyilyyn

Ottelu alkoi Pyryn kannalta hankalasti, sillä jo kolmen minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen Oskari Ojanen joutui istumaan kahden minuutin rangaistusta korkean mailan takia. JHT:n ylivoima käynnistyi yskähdellen, ja Pyry onnistui hoitamaan jäähyn kunnialla.

Vain hetki jäähynsä jälkeen Ojanen passitettiin kuitenkin toistamiseen rangaistusaitioon samasta syystä kuin ensimmäiselläkin kerralla. Nyt JHT onnistui myös käyttämään tilaisuuden hyväkseen, kun Teemu Siironen päätti näyttävän kuvion maaliin. Syöttäjiksi JHT:n ensimmäiseen maaliin merkittiin Ville-Veikko Väkeväinen ja Ville-Oskari Heikkilä.

Erän puolivälissä Pyry joutui vielä kerran tappamaan jäähyä, kun Tino Kauppinen sulki kiekon käteensä rangaistuksen arvoisesti. Lisäosumia ei kuitenkaan erässä nähty.

Toinen erä JHT:n tahdissa

Pyry sai toisen erän alkuun hyvän mahdollisuuden tasoitukseen, sillä Ville-Oskari Heikkilä joutui kärsimään kampitusjäähyä. Kotijoukkueen ylivoimakuviot eivät kuitenkaan purreet ja ottelua jatkettiin JHT:n komennossa.

Erän puolivälissä vierasjoukkue onnistui toisen kerran, kun Henri Mustonen lisäsi JHT:n johtoa Jesse Jormanaisen ja Teemu Siirosen syötöistä.

Pyrylle tarjoutui maalin jälkeen paikka kääntää ottelua Ville-Petteri Tirrin jouduttua istumaan rangaistusta kiinnipitämisestä. Kotijoukkueen ylivoima ei kuitenkaan vieläkään lähtenyt kulkemaan ja maali jäi odottamaan itseään.

Erän loppu oli Pyryltä sekavaa pelaamista ja aivan erän lopussa Jarno Palola pääsi vielä karkaamaan Joni Laitilalta maalintekoon. Laitila huitoi Palolaa ratkaisevalla hetkellä ja tilanteesta tuomittiin JHT:lle rangaistuslaukaus. Palolan yritys ei onnistunut, sillä Mikael Saari Pyryn maalilla pelasi tilanteen rauhallisen varmasti.

Lavonen nostaa Pyryn taisteluun

Kolmannessa erässä Pyry sai otetta ottelusta Ville Määtän estämisjäähyn avustuksella. Vajaan neljän minuutin pelin jälkeen JHT:n valmennus katsoi parhaaksi kasata joukkojaan aikalisän avulla.

Pyryn kiri alkoi kunnolla, kun kolmatta erää oli pelattu seitsemäntoista ja puoli minuuttia. Joni Lavonen onnistui survomaan kiekon maaliin ja käynnisti kotijoukkueen taistelun. Syöttöpisteet osumaan saivat Matias Simontaival ja Roope Repo.

Pian maalin jälkeen Simontaival sai kahden minuutin rangaistuksen estämisestä ja protestoi itselleen vielä kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. JHT ei kuitenkaan ehtinyt kauan pyörittää ylivoimaa, kun Ville-Oskari Heikkilä joutui jäähylle väkivaltaisuuden takia.

Pyry näki tilaisuutensa tulleen, otti aikalisän ja Saaren pois maalilta. Ratkaisut tuottivat myös riemukkaan tuloksen. Joni Lavonen päätti kotijoukkueen hyökkäyksen tasoitusmaaliin näyttävällä laukauksella. Syöttäjiksi kirjattiin Juuso Rämö ja Miika Viinamäki. Aivan ottelun lopussa Roope Revolla oli vielä paikka tehdä jopa voittomaali, mutta lopulta ottelussa päädyttiin jatkoajalle.

Jatkoaikaa pelattiin aina viimeiselle minuutille asti, kunnes JHT:n Teemu Siironen iski illan toisella osumallaan vieraille kaksi pistettä.

Pyryn ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna vieraspeleillä Kajaanissa ja Kalajoella Hokin ja JHT:n vieraana. Nokialaisten seuraava kotiottelu pelataan puolentoista viikon kuluttua, kun pudotuspelit käynnistyvät puolivälierillä.