Mollivoittoinen vierailu Tampereelle

03.02.2018

Pyryn vierailu Tampereella oli mollivoittoinen, kun Koovee kiri kolmen maalin tappioasemasta vielä voittoon. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli jo 0-3, mutta hiljalleen Koovee tuli tasoihin ja lopulta ohi. Ottelu päättyi lopulta 5-3 tamperelaisten hyväksi.

Pyry hallitsi ensimmäistä erää

Ensimmäinen erä oli Pyryltä hyvä, ja se hallitsikin sitä lähes täysin. Kooveen ensimmäistä laukaustakin maalia kohti saatiin odottaa lähes erän puoliväliin saakka. Pyry iskikin kahdeksan minuutin pelin jälkeen ottelun avausmaalin, kun Matias Hakanpään laukaus yllätti Koovee-maalivahti Tomi Ristelin. Maalin syöttivät Matias Simontaival ja Juuso Rämö.

Pyry sai kiekon vielä kahteen kertaan ohi Ristelin. Ensin Ville Saloranta laittoi irtokiekon maalin perukoille ylivoimalla Roope Revon ja Teppo Antilan alustuksesta, ja kolme minuuttia ennen erän loppua Topi Salmelalla oli helppo työ laittaa kiekko sisään Juha Korkeamäen hienosta esityöstä. Tuomas Koskinen kirjasi myös syöttöpisteen Salmelan maaliin.

Myös Koovee sai erän loppuun muutaman hyvä hyökkäyksen, mutta Mikael Saarta ei vielä toden teolla testattu ensimmäisessä erässä. Risteli torjui ensimmäisessä erässä 11 kertaa ja Saari seitsemän kertaa.

Pyrylle jälleen vaikea toinen erä

Viime otteluissa Pyryn toinen erä on ollut heikko ja niin se oli tänäänkin. Koovee sai heti erän alkuun luotua painetta Saaren maalille, ja oli jo ennen erän puoliväliä maalin päässä Niko Petron ja Janne Anttilan maaleilla. Pyry antoi vielä lisää siimaa Kooveelle ottamalla kahden minuutin rangaistuksen, mutta sen nokialaiset kuitenkin kestivät. Pyry pääsi alivoimansa aikana kolmen miehen läpiajoon, mutta Roope Revon laukaus kilpistyi Risteliin.

Pian Koovee sai hyvän paikan tasoittaa ottelun, kun Antti Hildeniä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Hildenin yrityksen Saari kuitenkin helposti torjui. Pian Pyrykin pääsi koittamaan ylivoimaa, mutta se oli tällä kertaa heikko. Toisessa erässä Mikael Saari oli maalivahdeista työllistetympi 13 torjunnallaan, kun Tomi Risteli jouti venymään kahdeksan laukauksen tielle.

Mika Niemi lannisti nokialaiset

Kolmas erä ei ehtinyt vielä kunnolla edes alkaakaan, kun Mika Niemen laukaus oli jo yllättänyt Saaren. Tasatilanteessa edettiin pitkän aikaa, ja Pyry sai hyvän paikan siirtyä takaisin johtoon ylivoimalla erän puolivälin jälkeen, mutta tulos oli jälleen laiha.

Lopulta reilu kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Mika Niemi laukoi päivän toisella maalillaan kotijoukkueen johtoon. Pyry yritti vielä tasoitusta päästessään ylivoimalle, ottaen maalivahdin pois ja käyttämällä aikalisänsä, mutta mikään ei enää auttanut. Lopullisen sinetin tyhjään maaliin iski Antti Hilden, kun pelikellossa oli 49 sekuntia aikaa jäljellä. Kolmannessa erässä Tomi Risteli torjui yhdeksän kertaa ja Mikael Saari kuusi kertaa.

Pyryn ensimmäisen tappion myötä jatkosarjassa  tilanne sarjan kärjessä tiivistyi entisestään. Pyryllä on paikka palata takaisin voittojen tielle jo keskiviikkona, kun se kohtaa FPS:n toistamiseen jatkosarjassa, tällä kertaa Forssassa. Ensi lauantaina Nokialle saapuu Kajaanin Hokki ja sunnuntaina Kalajoen JHT.