Kärkikamppailu toi pisteet ja sarjajohdon

29.01.2018

Pyryn ja Huntersin sunnuntainen kohtaaminen houkutteli Nokian jäähalliin yhteensä 420 katsojaa. He saivat laatujääkiekkoa koko rahan edestä ja riemukkaan 4-2-kotivoiton (1-0, 0-1, 3-1). Pyryn voiton takuumiehinä häärivät jälleen kerran Matias Simontaival tehoillaan 2+1 ja Tomi Rautio 27 torjunnallaan.

Kolme maalia

Pyry sai otteluun todella räväkän alun ja iski kiekon kahteen kertaan Hunters-maaliin erän kolmannella ja kahdeksannella minuutilla. Kumpikin maali kuitenkin hylättiin välittömästi. Ensimmäisellä kerralla Huntersin maalivahdin katsottiin ehtineen pelastaa kiekon maaliviivalta ja toisella kerralla Pyry-pelaajan tulkittiin siirtäneen maalia.

Kumpikin tuomio oli hyvin kyseenalainen ja ensimmäisestä maalista kuvanauhalta nähtiin selvästi jälkikäteen, että kiekko kävi maalin takaraudassa ja tuli sieltä ulos.

Pyry ei antanut hylkäysten lannistaa, vaan iski ensimmäisen hyväksytyn maalin erän puolivälissä. Hunters oli juuri selvittänyt alivoiman, mutta Pyry sai pidettyä tilanteen päällä ja lopulta Simontaival pääsi iskemään Alex Olkinuoran ja Joni Lavosen syötöistä.

Loppuerä kului rikkonaisissa merkeissä. Hunters otti yhden ja Pyry kaksi jäähyä, mutta ylivoimat eivät tuottaneet tulosta.

Suunta muuttui

Pyryn hallitseman avauserän jälkeen Hunters pääsi niskan päälle toisessa erässä ja hallitsi tapahtumia. Hunters hukkasi vielä erän alussa ylivoimansa jämät, mutta selvitti perään oman alivoimansa.

Tasoitus nähtiin erän yhdeksännellä minuutilla, kun Ville Tenosalmi osui Reno Goodwinin ja Jere Pulkkisen syötöistä. Vieraat hallitsivat myös erän loppupuoliskoa, mutta lisätulosta ei nähty.

Pyry tokeni

Pyry piristyi päätöserään ja sai otteensa takaisin. Illan kolmas osuma nähtiin, kun Ville Saloranta vei isännät takaisin johtoon kolmannen erän kahdeksannella minuutilla. Syöttöpisteen maaliin kirjauttivat Samuli Hietala ja Waltteri Selimgerei. Reilua viittä minuuttia myöhemmin tullutta ylivoimaa Pyry ei pystynyt vielä hyödyntämään, mutta kolmisen minuuttia myöhemmin Olkinuora tuplasi kotijohdon.

Hunters ei suostunut kuitenkaan luovuttamaan, vaan otti aikalisän ja maalivahdin pois noin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Tulosta tuli jo 12 sekuntia myöhemmin, kun Markus Hämäläinen ohjasi kiekon maaliin Ville Heikkisen ja Janne Nukarisen syötöistä.

Hunters jatkoi riskinottoa ja otti maalivahdin pois maalilta pian uudestaan. Tällä kertaa se kuitenkin kostautui, kun Waltteri Selimgerei ja Simontaival karvasivat kiekon porvoolaisilta ja Simontaival sai iskeä sen tyhjiin. Tämä nollasi vieraiden kirin ja varmisti kotivoiton. Pelin päätyttyä nähtiin vielä melkoinen nahina, josta Pyrylle vihellettiin yksi kaksiminuuttinen, mutta sen suurempaa merkitystä sillä ei ollut.

Voitollaan Pyry nousi sarjakärkeen Huntersin ohi. Pyryn asema on hyvä, sillä kaikilla muilla ylemmän jatkosarjan joukkueilla Huntersia lukuun ottamatta on yksi peli enemmän pelattuna kuin Pyryllä. Pyryn etumatka sarjakakkoseen Huntersiin on yksi piste ja kolmantena oleva FPS on jo neljän pisteen päässä.

Pyryn seuraava ottelu on alkaneen viikon perjantaina, kun FPS saapuu Nokialle vieraaksi. Ottelu alkaa kello 19.00.