Selvä voitto sarjakärjestä

20.01.2018

Pyryn osalta ylempi jatkosarja lähti hienosti liikkeelle, kun sarjakärki Hunters kaatui Porvoossa lukemin 1-6. Läpi ottelun vahvasti pelanneen nokialaisjoukkueen voiton takuumiehiä tänään olivat varsinkin tehot 0+3 tehnyt puolustaja Roope Repo ja 30 torjuntaa napannut maalivahti Tomi Rautio.

Ensimmäinen erä tasaista vääntöä

Hunters tuli ottelun alkuun kovalla vauhdilla, mutta Pyry onnistui melko nopeasti pääsemään peliin mukaan. Tasaisessa erässä maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä, mutta maalivahdit ja maalipuut pitivät pelin vielä nollissa.

Ottelun ensimmäinen erä oli kaikin puolin vauhdikas erä, eikä samanlaista vauhtia ole moneen kertaan vielä tällä kaudella Suomi-Sarjassa nähty.  Torjunnat jakaantuivat tasaisesti molempiin päihin, Joonas Toivosen Huntersin maalilla torjuessa 11 kertaa ja Tomi Raution Pyryn maalilla 12 kertaa.

Peli kääntyi Pyrylle

Pyry sai toiseen erään hyvän lähdön, kun vain hieman yli minuutin pelin jälkeen Juuso Rämö vei vierailijat johtoon. Siirretyn rangaistuksen aikana Matias Simontaival ja Roope Repo saivat kiekon pelattua maalin eteen Rämölle, jonka kääntölaukaus löysi tiensä maalin perukoille.

Ja lisää oli tulossa viisi peliminuuttia myöhemmin. Waltteri Selimgerei toi kiekon alueelle ja tarjoili kiekon Matias Hakanpäälle, jonka laukaus pomppi monien pomppujen kautta sisään. Maali hylättiin aluksi, mutta lopulta linjatuomarin näkemys käänsi tilanteen Pyryn eduksi. Huntersin peli hieman sekosi tämän takaiskun jälkeen, mutta pian he saivat loistavan paikan kavennukseen, kun Reko Riihistä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Kiekko kuitenkin karkasi Riihiseltä suorituksen aikana ratkaisevalla hetkellä, ja tilanne tulostaululla pysyi muuttumattomana.

Pyry jatkoi vahvasti, ja kiekko pysyi Huntersin alueella pitkissä pyörityksissä välillä jopa minuuttitolkulla. Väsyneet porvoolaiset lähes konttasivat kaukalossa, kunnes pitkän kiekon aiheuttaman pelikatkon myötä Huntersin valmennusjohto turvautui aikalisään.

Pyryn vahva ote ei onnistunut tuottamaan lisämaaleja enää toisessa erässä, vaan puolitoista minuuttia ennen erän loppua Hunters onnistui kaventamaan pelin. Pyrylle sattui omassa päässä virhe, josta Toni Lehikoinen rankaisi tarkalla laukauksellaan. Pyrymerkkisestä erästä huolimatta torjunnat jakaantuivat tasaisesti, Toivosen torjuessa 12 kertaa ja Raution 9 kertaa.

Pyryn ylivoima tuotti tulosta

Pyryn osalta kolmas erä ei alkanut ruusuisesti, kun Tino Kauppinen joutui kärsimään 2+10 minuutin rangaistusta telottuaan alkusarjan pistepörssin voittajaa Ville Heikkistä.  Pyry kuitenkin kesti alivoimansa ja heti perään pääsi itse pyörittämään ylivoimaa, josta syntyi illan kolmas täysosuma. Repo piti kiekon hyvin alueella ja tarjoili Selimgereille, jonka poikittaissyöttö löysi maalinkulmalla vapaana olleen Oskari Ojasen, ja tämä laittoi kiekon sisään.

Juuri kolmannen erän ylitettyä puolivälinsä Pyry iski taas. Koko kolmoskenttä oli mukana, kun Teppo Antila ja Aleksi Niemi syöttivät, ja Joni Lavonen laukoi terävällä rannelaukauksella kiekon b-pisteen kaarelta ohi Toivosen.  Tilanteen jälkeen Huntersin Valtteri Lemmetty kuumeni kymmenen minuutin käytösrangaistuksen arvoisesti.

Ottelu alkoi ratketa, kun Hunters joutui viiden minuutin alivoimalle, Nikke Kettukankaan taklattua Vili-Jesper Koivulan vaarallisesti päin laitaa. Koivula oli pitkään tuskissaan jäänpinnassa, mutta lopulta pääsi omin voimin poistumaan pukukopin puolelle.

Viiden minuutin ylivoiman aikana Pyry onnistui maalinteossa kahdesti. Ensin Alex Olkinuora tykitti nokialaisten viidennen maalin Juuso Rämön ja Joni Lavosen syötöistä, ja 40 sekuntia myöhemmin näyttävän pyörityksen päätteeksi Ville Salorannalla oli helppo työ pistää kiekko sisään Waltteri Selimgerein ja Roope Revon tarjoilusta. Näiden maalien jälkeen Joonas Toivonen sai maalillaan tarpeekseen, ja hänet korvasi maalinsuulla Ari Ahokas.

Loppupeli meni hieman pelailuksi ja lisämaaleja ei enää nähty, joten tulostaulu näytti 60 minuutin pelin jälkeen tulosta 1-6. Kolmannessa erässä Toivonen torjui kahdeksan kertaa, Ahokas yhden kerran ja Rautio yhdeksän kertaa.

Pyryn pelit jatkuvat ensi perjantaina, kun Nokialle saapuu Koovee kuumaan Pirkanmaan paikallispeliin! Ottelu alkaa klo 19.00, ja on nähtävissä myös Fanseat GO – palvelussa!