Hunters haki pisteet Nokialta

Share |
11.01.2018

_C3A2239.jpg
Alkusarjan viimeinen kotiottelu ei tuottanut Pyrylle lisäystä pistepottiin, kun Porvoon Hunters oli Nokialla parempi maalein 1–2 (1–0, 0–0, 0–2). Ensimmäisessä erässä Pyry oli hyvin mukana pelissä, mutta kaksi viimeistä erää Hunters pyöritti peliä vahvasti. Pyryn ainoasta maalista keskiviikkona vastasi Aleksi Niemi.
_C3A2405.jpg
Vauhdikas avauserä

Ottelu alkoi Pyryn kannalta hankalasti, kun jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue joutui alivoimalle Oskari Ojasen korkean mailan takia. Ensimmäinen erikoistilanne ei kuitenkaan ollut Huntersille tuottoisa, ja peliä jatkettiin tasalukemissa.

Hieman sen jälkeen, kun Ojanen oli vapautunut rangaistusaitiosta, Huntersin Jesse Kankkunen passitettiin kärsimään kampituskakkosta. Pyryn ylivoima alkoi kangerrellen, mutta aivan kaksiminuuttisen loppuhetkillä kotijoukkue sai luotua kuvion, jonka päätteeksi Aleksi Niemi viimeisteli maalin kulmalta Pyryn 1–0-osuman. Syöttäjinä maalissa olivat Mikko Komulainen ja Juho Painilainen.

_C3A2436.jpg
Maalin jälkeen peliä jatkettiin vauhdikkaasti päästä päähän. Sekä Huntersin Markus Hämäläinen että Pyryn Tino Kauppinen kävivät vielä kertaalleen istumassa jäähyllä, mutta lisäosumia ei ensimmäisessä erässä nähty. Molemmille maalivahdeille kirjattiin erässä runsaasti torjuntoja, Huntersin Juuso Hyypälle 12 ja Pyryn Mikael Saarelle peräti 19.
_C3A2553.jpg
Pyryn ote hukkuu

Toisessa erässä Pyryn pelin punainen lanka näytti kadonneen erätauolle. Hunters haki alusta asti ahnaasti tasoitusta, ja peli pyöri nokialaisten puolustusalueella. Jo aivan erän alussa Pyry joutui myös tappamaan alivoiman, kun Joni Laitila sai rangaistuksen kampituksesta.

Hunters ei onnistunut ylivoimansa aikana, mutta pelin painopiste pysyi erikoistilanteen jälkeenkin Pyryn päädyssä.

Kun erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia, Pyry-valmennus katsoi parhaaksi kasata joukkueen ajatuksia aikalisällä. Aikalisä ei kuitenkaan tuottanut haluttua tulosta, vaan Huntersin painostus jatkui läpi erän. Pyry onnistui silti pitämään niukan johtonsa toiselle erätauolle asti. Mikael Saari venyi erässä jälleen 16 kertaa kiekon tielle ja piti välillä lähes yksin joukkuettaan mukana pelissä.

_C3A2867.jpg
Hunters tekee tarvittavat maalit

Myös kolmas erä alkoi erikoistilanteiden sävyttämänä. Ensin Oskari Ojanen joutui kärsimään jo illan toista jäähyään ja pian tämän jälkeen Huntersin Jere Pulkkinen koukkasi itselleen kakkosen. Jäähynsä jälkeen Pulkkinen ehti olla jäällä vain yhdeksän sekuntia, kun joutui palaamaan jäähyaitioon jälleen koukkaamisen takia. Pyry ei kuitenkaan onnistunut käyttämään hyödykseen Pulkkisen jäähyjä.

Erän viimeisten kymmenen minuutin aikana Hunters lopulta onnistui maalinteossa raivokkaan rynnistyksensä päätteeksi. Hurjat minuutit ottelussa pelannut Ville Heikkisen johtama ykköskenttä järjesti tasoitusosuman, kun Suomi-sarjan pistepörssin ylivoimaisena ykkösenä majaileva Heikkinen onnistui ohittamaan Mikael Saaren. Syöttöpisteet merkittiin Reno Goodwinille ja Janne Nukariselle.

Pian maalin jälkeen Pyry kerjäsi itselleen lisää ikävyyksiä, kun Samuli Hietala otti kampitusjäähyn. Aikalisän siivittämänä Hunters teki voittomaalin ylivoimalla taitavan syöttökuvion päätteeksi. Maalin teki Goodwin syöttäjinään Roope Sipiläinen ja Valtteri Lemmetty.

_C3A2353-1.jpg

Saarelle kertyi Pyryn maalilla koko ottelussa 40 torjuntaa, kun Juuso Hyyppä toisessa päässä joutui torjuntatöihin vain 19 kertaa. Porvoolaisille siis matkaan ansiaitut pisteet. Pyryn viikko jatkuu vielä kahdella vierasottelulla ja niissä joukkueella on mahdollisuus hioa kuvioitaan kuntoon ennen ensi viikolla alkavaa ylempää jatkosarjaa. Seuraavan kotiottelun ajankohta selviää, kun alkusarja saadaan päätökseen.
Kuvat Harri Hedman
Lisää kuvia täällä
20.01.2019Alkusarjan viimeinen näytös Jättien saapuessa Nokialle
19.01.2019Pyryn maali pysyi puhtaana myös Kotkassa
19.01.2019Kotkassa tärkeitä pisteitä jaossa
17.01.2019Pyrylle jo vuoden kolmas nollapeli
16.01.2019Kovavireinen Pyry kohtaa pirteästi esiintyneen haukkaparven
13.01.2019Pyry haki täydet pisteet Kajaanista
13.01.2019Pyry lähtee pysäyttämään Hokin vakuuttavat voittoputket
12.01.2019Pyry ja Muik Hockey tarjosivat vähämaalisen mutta vauhdikkaan ottelun
12.01.2019Vuoden ensimmäiseen kotiotteluun vieraita Pohjanmaalta
12.01.2019Niko Petro Pyryyn

Siirry arkistoon »