Pyry pyöritti voiton oululaisista

06.01.2018

Pyry käynnisti alkaneen vuoden tärkeällä voitolla, kun joukkue kukisti loppiaisillan ottelussa oululaisen AIK/Laser HT:n. Pyry sai mellastaa kentällä suurimman osan ottelusta, miten halusi, ja vain oululaisten maalivahdin Niko Palsolan hyvä vire piti loppulukemat AIK/Laser HT:n kannalta siedettävinä. Voitto kirjattiin Pyrylle lopulta maalein 4–1 (0–0, 1–1, 3–0). Kotijoukkueen tehokkaimmat pelaajat lauantaina olivat kahdella tehopisteellä Juuso Rämö ja Ville Saloranta.

Palsolan noiduttu maali

Pyry sai ottelussa kokoonpanoonsa tärkeitä vahvistuksia, kun Ville Saloranta ja Joni Laitila palasivat kaukaloon loukkaantumisten jälkeen. Lisäksi aiemmin viikolla joukkueeseen liittynyt Vili-Jesper Koivula pelasi ensimmäisen ottelunsa Pyryn paidassa.

Saloranta istutettiin heti ykkösketjuun Oskari Ojasen ja Waltteri Selimgerein seuraksi, ja ketju käynnistikin ottelun vauhdikkaasti, kun kolmikko onnistui luomaan hyvän maalintekopaikan heti ensimmäisestä hyökkäyksestä.

Tilanne löi alkutahdit myös koko erälle, jota Pyry hallitsti suvereenisti. Lukemat tulostaululla pysyivät kuitenkin tiukasti nollilla koko erän ajan, vaikka Pyry pääsi yrittämään maalia kahdesti myös ylivoimalla. Oululaisten maalilla Palsola otti kiinni kaiken mahdollisen ja kirjautti tilastoihin ensimmäisessä erässä 20 torjuntaa.

Alivoimamaali avaa Pyryn hanat

Toisessa erässä Pyryn tuska maalintekotilanteissa jatkui aina Waltteri Selimgerein ottamaan estämisjäähyyn saakka. Kun tasakentällisin maalit jäivät tekemättä, alivoima tuottikin sitten tulosta. Pyryn maalilla pelannut Tomi Rautio avasi kiekon Samuli Hietalalle, joka syötti Alex Olkinuoran läpiajoon. Olkinuoran harhautuksen toimivat, ja Pyry siirtyi 1–0-johtoon.

Erätauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta, kun oululaiset onnistuivat erän loppupuolella vastahyökkäyksessään ja Henri Lehtosaaren tarkka veto ohitti Raution.

Myös toisessa erässä AIK/Laser HT:n Palsolalle kirjattiin peräti 20 torjuntaa.

Pyry menee menojaan

Kolmatta erää ehdittiin pelata reilut seitsemän minuuttia, kun Pyryn rynnistys oululaisten maalille tuotti jälleen tulosta. Juuso Rämö päätti hyvän hyökkäyksen 2–1-maaliin ja Joni Laitila sekä Ville Saloranta saivat osumaan syöttöpisteet.

Pyryn kolmas maali oli illan hienoin. Kotijoukkueen ykkösketju järjesti näyttävän syöttöketjun ja Oskari Ojanen sai kunnian päättää tilanteen ohjaamalla kiekon maaliin. Saloranta ja Waltteri Selimgerei tekivät esityön osumaan.

AIK/Laser HT sai vielä mahdollisuuden nousta mukaan otteluun, kun Joni Laitila joutui jäähylle poikittaisesta mailasta. Aikalisän ohjeistusten jälkeen oululaiset ottivat Palsolan pois maaliltaan ja yrittivät kavennusta kuudella neljää vastaan.

Yritys jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä vain kuusi sekuntia jäähyn alkamisen jälkeen Juha Korkeamäki lähetti Rämön syötöstä kiekon Pyryn päädystä aina oululaisten maaliin asti. 4–1-osuman jälkeen Palsola palasi jälleen maalilleen eikä lisämaaleja nähty. Palsolalle ilta oli työntäyteinen, sillä hänelle kertyi torjuntoja yhteensä 53.

Pyry tavoitti voitollaan sarjakärki Huntersia, joka hävisi oman lauantaiottelunsa. Pyry jatkaa sarjataulukossa kolmantena, mutta matkaa Huntersiin on enää kolme pistettä. Porvoolaisilla on tosin yksi peli vähemmän pelattuna.

Seuraavassa ottelussaan Pyry pääsee mittaamaan juuri sarjakärjen vireen, kun Hunters saapuu Nokialle keskiviikkona 10.1. Alkusarjan viimeinen kotiottelu alkaa kello 19.

Kuvat Harri Hedman

Lisää kuvia täällä.

28.03.2024Pääsyliput Mestis-karsinnoissa
28.03.2024Pyryn kausi jatkuu Mestis-karsinnoissa - "Meillä on täydet mahdollisuudet"