Tärkeä voitto kotiin Jyväskylästä

14.12.2017

Pyryn syyskauden päätösviikko sisältää kaksi ottelua ja ensimmäinen niistä pelattiin keskiviikkona Jyväskylässä, kun D-Kiekko isännöi nokialaisia. Pyry onnistui kääntämään tiukan pelin voitokseen lukemin 2-3 (0-0, 1-2, 1-1), ja palasi takaisin voittokantaan. Pyryn maalit iskivät Matias Simontaival, Mikko Komulainen sekä Teppo Antila. Tomi Rautio torjui Pyryn maalilla 22 kertaa.

Ensimmäistä erää vei Pyry

Ensimmäisessä erässä Pyry oli D-Kiekkoa paremmin pelissä kiinni, mutta maalikehikkoa lähemmäksi ei kiekko löytänyt tietään. Myös D-Kiekko sai luotua muutaman vaarallisen pyörityksen Pyryn päätyyn, mutta nämä nokialaispuolustus selvitti.

Myös torjuntojen valossa erä oli Pyrymerkkinen, kun Miro Hämynen jyväskyläläisten maalilla torjui 14 kertaa ja Rautio toisessa päässä kahdeksan kertaa. Lukemat olivat kuitenkin erätauolle lähdettäessä visusti 0-0.

Toisessa erässä maalihanat aukesivat

Ottelun toista erää ehti kulua vain seitsemän sekuntia, kun isäntäjoukkue siirtyi johtoon. Juho Nyman pääsi katkomaan nokialaispuolustajan avauksen ja Joni Kumpulaisen tarkka laukaus yllätti Raution etukulmasta.

Pyryn vastausta ei tarvinnut kuitenkaan kauaa odottaa, kun heti seuraavasta hyökkäyksestä siirretyn rangaistuksen aikana Simontaival murtautui nokikkain Hämystä vastaan Juuso Rämön syötöstä, ja iski rystypuolelta kiekon maalin perukoille. Rämön lisäksi syöttöpisteen itselleen tähän maaliin nappasi Roope Repo.

Loppuerään Pyry sai viisi jäähyä D-Kiekon yhtä vastaan, mutta johto-osuman iski silti Pyry. Alivoimalla Tino Kauppinen pääsi purkamaan kiekon aina Hämyselle asti, mutta Hämysen syöttöyritys oli heikko Topi Salmelan antaessa painetta. Kiekko ajautui suoraan viivassa odottaneelle Komulaiselle, joka laittoi kiekon tyhjyyttään ammottavaan maaliin. Kyseessä oli Pyryn koko kauden kuudes alivoimamaali, jolla joukkue johtaa kyseistä tilastoa.

Toinen erä oli ensimmäisen erän tavoin vauhdikasta peliä, ja paikkoja nähtiin molemmissa päissä. Rautio oli toisessa erässä kahdeksalla torjunnallaan hieman Hämystä työllistetympi, joka torjui yhteensä kuusi kertaa.

Pyry taisteli voiton kotiin

Kolmas erä alkoi Pyryn ollessa jäähyllä, Kauppisen ottaessa väkivaltaisuuskakkosen aivan toisen erän loppuun. Nokialaiset kuitenkin selvittivät tämän alivoiman ilman suurempia ongelmia.

Kotijoukkue kuitenkin onnistui tasoittamaan ottelun, kun kolmatta erää oli pelattu sekuntia vajaa kuusi minuuttia. Ville Paulasuon laukaus puolustajan jaloista ohitti Raution. Maali oli Paulasuolle kauden ensimmäinen.

Pyry pääsi kuitenkin taas iskemään heti seuraavasta vaihdosta, ykkösketjun siirtäessä vieraat takaisin johtoon. Oskari Ojanen ja Waltteri Selimgerei syöttivät Antilan täyteen vauhtiin, jonka kova laukaus upposi Hämysen selän taakse.

D-Kiekko haki vielä vimmatusti tasoitusta, ja he saivat siihen hyvän mahdollisuuden pelatessaan kahden miehen ylivoimalla varsinaisen peliajan viimeiset 47 sekuntia Ojasen istuessa jäähyllä ja Hämysen ollessa pois maaliltaan. Mutta Pyry kuitenkin kesti, ja taisteli täydet kolme pistettä Nokialle. Kolmannessa erässä Hämynen torjui seitsemän kertaa ja Rautio kuuden torjunnan verran.

Pyryn seuraava ottelu on ensi sunnuntaina, kun Haukat saapuu Nokialle klo 16.00 alkavaan otteluun. Ottelu on samalla syyskauden viimeinen, ja sen jälkeen alkaa vajaan kolmen viikon tauko otteluista.