Pettymys Järvenpäässä

07.12.2017

Pyryn vierailu Järvenpäässä ei ollut onnistunut, kun Haukat vei voiton voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 6-5. Pyryltä esiin nousi ensiesiintymisensä miesten sarjoissa tehnyt Joonas Järvinen kahdella maalillaan.

Ensimmäinen erä oli vielä Pyryltä hyvä

Ensimmäisessä erässä Pyry oli selvästi isäntiään edellä kaikessa ja karkasikin erässä kolmen maalin johtoon.  Järvinen tekaisi kaksi maalia ensin Niki Raiskion syötöstä ja sitten Matias Simontaipaleen ja Roope Revon syöttäessä.

Vielä erän lopulla Oskari Ojanen pääsi veivaamaan kiekon näyttävästi maaliin Juha Korkeamäen ja Waltteri Selimgerein syötöistä. Erässä oli vaarallisia paikkoja molemmissa päädyissä Haukkojen Juuso Laukkasen torjuessa 12 kertaa ja Pyryn Tomi Raution kirjatessa seitsemän torjuntaa.

Toisessa erässä Haukat virittelivät nousuaan

Haukat saivat toiseen erään hyvän alun, kun vain kahden minuutin pelin jälkeen Riku Arima pääsi siirtämään kiekon maaliin. Pyry kuitenkin kuittasi tilanteen vain vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Korkeamäen viivakudin löytäessä tiensä maaliin Juuso Rämön ja Simontaipaleen alustaessa.

Haukat kuitenkin iskivät ottelun kaksi seuraavaa maalia. Ensin Olavi Tihveräinen ylivoimalla ja sitten Jussi-Pekka Jokinen tarkalla laukauksellaan toivat järvenpääläiset jo yhden maalin päähän. Pyry sai erän loppuun vielä lisämurheita alivoimalla, mutta onnistui pitämään johtonsa.

Vaikka Haukat erän veivätkin, olivat torjunnat päinvastaiset. Laukkaselle merkattiin 19 torjuntaa ja Rautiolle jälleen seitsemän.

Kolmas erä tarjosi jännitystä

Pyry sai kolmannen erän alkuun hieman jäädytettyä tilannetta ja siirtyikin taas kahden maalin johtoon Rämön ylivoimamaalilla. Maalin syöttivät Repo ja Korkeamäki.

Haukat alkoivat saada luotua vaarallisia paikkoja Raution maalille, ja Nikolas Ulessin tarkka laukaus livahti maaliin. Se, että kävikö kiekko ikinä maalissa, oli selviö vain ottelun päätuomarille, joka hyväksyi maalin.

Pyry näytti jo selviävän loppumyllytyksestä, mutta Haukat iski vielä tasoituksen vain kahdeksan sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Samu Öystilän lähettämä kiekko kimposi Rautiosta suoraan Perttu Lechille, joka räjäytti kotiyleisön huutoon. Kolmannessa erässä Laukkanen venytti itsensä 13 laukauksen eteen, kun Rautiolle riitti jälleen seitsemän torjuntaa.

Ja, kun jatkoajalla ei ratkaisua nähty, oli edessä voittomaalikilpailu. Kilpailun ainoa onnistuja oli Haukkojen Jokinen, jonka laukaus livahti Raution kainalosta maalin perukoille. Näin olleen kaksi pistettä jäi Järvenpäähän ja pettyneet nokialaiset saivat mukaansa vain yhden pisteen. Ottelu tuotti Pyrylle myös jobin postia, kun Joni Lavonen poistui kesken kolmannen erän pukusuojaan hänen loukattuaan olkapäätään.

Pyryn esitys ei Järvenpäässä ollut hyvä, joten nyt on kasvojenpesun paikka, ja siihen on mahdollisuus ensi sunnuntaina, kun S-Kiekko saapuu Nokialle. Ottelu alkaa klo 16.00 ja on nähtävissä myös Fanseat Go-palvelussa.

11.04.2024U20-joukkueen valmennustiimi muodostumassa, avoimet jäät ensi viikolla