Pisteet kotiin Kotkasta

Share |
02.12.2017

painilainen2.jpg
Juho Painilaisen saldo Kotkassa 0+3

Pyry vieraili lauantaina Kotkassa ja otti mukaansa täydet kolme pistettä komean 1-5-voiton ansiosta. Avainasemassa voittopelissä olivat tänään Juho Painilainen kolmella syöttöpisteellä, Alex Olkinuora kahdella maalilla ja maalivahti Mikael Saari 30 torjunnalla.

Ensimmäinen erä oli Pyryltä paras

Ottelu alkoi räväkästi, kun molemmilla joukkueilla oli paikkansa iskeä avausmaali. Titaanien Santeri Kunttu ja Pyryn Topi Salmela pääsivät molemmat vuorollaan nokikkain maalivahtien kanssa, mutta nollat pysyivät taululla.

Pyry alkoi saamaan otetta ja välillä jopa ylivoimamaisesti pyöritti kiekkoa kotkalaisalueella, mutta tulosta jouduttiin odottamaan yli erän puolivälin. Painilainen nousi vahvasti laidalta maalin eteen ja hyökkäykseen mukaan noussut Tino Kauppinen pääsi iskemään paluukiekosta ottelun avausmaalin. Painilaisen lisäksi Joni Lavonen sai tähän maaliin syöttöpisteen.

Pyryn toinenkin maali syntyi vastahyökkäyksen päätteeksi. Titaanit menettivät kiekon Pyryn päädyssä ja Roope Repo lähti nostamaan hyökkäystä, jonka itse lopulta viimeistelikin komealla laukauksella ohi Titaanien maalivahdin Santeri Leväsen. Juho Painilainen kirjasi tähänkin maaliin syöttöpisteen.

Vielä erän viimeisellä peliminuutilla Pyry karkasi jo kolmen maalin johtoon. Painilainen syötti maalin takaa Aleksi Niemelle, joka sijoitti kiekon tarkasti ohi Leväsen. Erä oli Pyryn hallintaa myös torjuntojen valossa Leväsen torjuessa 15 kertaa ja Saaren toisessa päässä yhdeksän kertaa.

Toista erää vei Titaanit

Toiseen erään tuli suivaantunut Titaanit ja Pyry oli ajoittain hieman vaikeuksissa isäntiensä hyökkäysten kanssa. Välillä jopa hieman onnella kiekko pysyi pois Pyryn maalista, ja Saarikin sai tehdä täyden työn pitääkseen Titaanit nollilla. Erän alkupuolella Titaanit saivat rangaistuslaukauksenkin, mutta Tomi Salovaaran yritys meni maalin yli.

Pyryn päävalmentaja Sami Karppinen turvautui myös aikalisään erän puolivälin jälkeen, mutta se ei pysäyttänyt Titaanien rynnistystä ja lopulta kotiyleisö pääsi juhlimaan maalia Panu Laitisen tarkan laukauksen mennessä yläriman kautta sisään.

Pyrylle erätauko tuli hyvään paikkaan, mutta vielä 33 sekuntia ennen sitä Titaanit sai taas rangaistuslaukauksen, mutta Henry Karjalaisen ujutus ei päässyt yllättämään Saarta. Vaikka erässä Titaanit olikin hallitsevampi osapuoli, oli Pyrylläkin useita paikkoja lisämaaleihin ja siitä kielivät myös torjunnat Leväsen kirjatessa jälleen 15 torjuntaa, kun Saari sai venyttää itsensä 12 laukauksen eteen.

Päätöserässä Pyry varmisti pisteet

Kolmannen erän alkuun Pyry pääsi iskemään pahan takaiskun Titaanien kirille, kun Olkinuora pääsi laittamaan kiekon maalin perukoille Matias Simontaipaleen oivaltavasta syötöstä. Myös Repo kirjasi maaliin syöttöpisteen. Maalin jälkeen Pyry sai kaksi mahdollisuutta lisämaaleihin ylivoimalla, mutta Titaanit selvitti alivoimansa.

Vielä kuusi minuuttia ennen erän päätöstä Titaanit viritteli loppukiriä ottamalla Leväsen pois maaliltaan Simontaipaleen istuessa jäähyllä, mutta Pyry kesti tämän ilman suurempia vaikeuksia. Lopulta minuutin ylivoiman jälkeen Titaanit sortui itsekin jäähyilyyn, ja peli alkoi ratketa.

Viimeisen naulan arkkuun iski Olkinuora ylivoimalla illan toisellaan Rämön ja Simontaipaleen syötöistä. Kolmannessa erässä Levänen oli hieman Saarta työllistetympi hänen torjuessaan 13 kertaa ja Saaren yhdeksän kertaa.

Pyryn pelit jatkuvat ensi viikon torstaina Järvenpäässä Haukkojen vieraana. Seuraavan kotipelin vuoro on ensi sunnuntaina, kun S-Kiekko saapuu Nokialle. Molemmat ottelut nähtävissä myös Fanseat Go-palvelussa.

Kuva Harri Hedman (arkisto)

23.04.2018Vahvistus puolustuspäähän
20.04.2018Kolme pelaajaa jatkosopimukseen - myös valmennus täydentyi
18.04.2018A-juniorien kesärinki valittu
23.03.2018Pyrylle 12 uutta jatkosopimusta
19.03.2018Pyryn A-nuoret Mestikseen
08.03.2018Pyryn kausi päättyi karusti kolmannessa välierässä
08.03.2018Pyry tänään selkä seinää vasten kotikaukalossaan
07.03.2018Koovee otti toisen kiinnityksen jatkopaikkaan
06.03.2018Välieräsarjan toinen osaottelu edessä
04.03.2018Koovee kuritti Pyryä välierien avauksessa

Siirry arkistoon »