Isänpäivän kunniaksi tehtailtiin maaleja

12.11.2017

Pyryn isänpäivään kuului ottelu Muik Hockeyta vastaan, ja sarjassa viimeiseksi jämähtäneet vieraat antoivat kovan vastuksen tänään Pyrylle. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Pyry lopulta voitti maali-iloitteluksi menneen ottelun lukemin 8-4. Suurimpina Muikin kurittajina Pyryltä toimivat tänään Teppo Antila tehoin 2+2 ja hänen ketjulaisensa Oskari Ojanen ja Waltteri Selimgerei tehoin 1+2.

Pyry aloitti taas salamana

Ennen kuin ottelu oli ehtinyt kunnolla alkaakaan, oli kiekko jo ensimmäistä kertaa maalissa. Ykkösketjun tehokas aloituskuvio toimi taas, ja Antila pääsi iskemään avausmaalin Ojasen ja Miika Viinamäen syötöistä. Pyry jatkoi tämän jälkeen kovaa vyörytystään kohti Muikin maalia vartioinutta Alex Nyforsia, mutta maalinteossa Pyry ei onnistunut.

Molemmat joukkueet pääsivät myös ylivoimalle tässä erässä, mutta maaliverkot eivät heiluneet kummassakaan päässä. Muik Hockey pääsi kuitenkin iskemään tasoituksen minuutti ennen erän loppua Sebastian Lindgrenin päästessä yksin Pyryn maalivahti Tomi Rautiota vastaan.

Erä mentiin suurimmalta osalta Pyryn komennossa ja siitä kielivät myös torjunnat. Rautio torjui seitsemän ja Nyfors 14 kertaa.

Toisessa erässä Pyry pääsi karkaamaan

Muik Hockey sai toiseen erään terävän alun, ja kahden minuutin pelin jälkeen siirtyi johtoasemaan Felix Nyforsin viivalta lähettämän kiekon löydettyä tiensä Raution selän taakse. Tämä johtoasema kesti kuitenkin vain minuutin Jani Lehtosen tuotua Pyryn takaisin tasoihin Roope Revon syötöstä.

Erän puolessa välissä Pyry löysi itsensä taas johtoasemasta. Antila iski illan toisen maalinsa siirretyn rangaistuksen aikana Ojasen ja Selimgerein toimiessa syöttäjinä. Muik turvautui tämän maalin jälkeen aikalisään, mutta Pyry jatkoi painostustaan ja sai luotua lisää paikkoja vieraiden alueelle mutta tuloksetta.

Vielä Pyry pääsi kuitenkin iskemään neljännen maalinsa Ojasen oivaltavan syötön vapauttaessa Antilan ja Selimgerein kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, josta jälkimmäisen terävä laukaus löysi tiensä maalin perukoille. Toinen erä oli ensimmäisen erän tapaan Pyryn hallintaa ja siitä kielivät myös torjunnat, Raution torjuessa kuusi ja Nyforsin jälleen 14 kertaa.

Kolmannessa erässä nähtiin kuusi maalia

Pyry aloitti kolmannen erän myllyttäen uusikaarlepyyläisten alueella, mutta Pyryn viidettä maalia jouduttiin odottamaan yli erän puolen välin, jolloin Peteris Pujats pääsi laittamaan Jesse Koskelon laukauksen irtokiekon sisään. Toinen syöttöpiste kirjattiin Mikko Komulaiselle.

Muik Hockeyn Jimmy Siegfridsin kavennusmaali kaksi minuuttia ennen loppusummeria aloitti hurjan maali-iloittelun, jossa nähtiin yhteensä viisi maalia. Ensin Ojanen ohjasi Selimgerein syötön maalin perukoille. Antila kirjasi tähän maaliin syöttöpisteen ja ottelun neljännen tehopisteensä.

Siegfrids kavensi vielä ottelun, jonka jälkeen Tino Kauppinen iski maalin siirretyn rangaistuksen aikana tyhjään maaliin, ja vielä kuusi sekuntia ennen ottelun loppua Joni Lavonen viimeisteli loppulukemiksi 8-4. Kolmannessa erässä torjunnat menivät tasan molempien maalivahtien torjuessa yhdeksän kertaa.

Pyryn ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna ensin perjantaina Kaarinassa HCIK:a vastaan ja heti perään lauantaina D-Kiekon vieraillessa Nokialla. Lauantain ottelu alkaa klo 17.00 ja molemmat ottelut näkyvät myös Fanseat Go-palvelussa.

Kuvat: Harri Hedman

Harri Hedmanin kuvakooste ottelusta

28.03.2024Pääsyliput Mestis-karsinnoissa
28.03.2024Pyryn kausi jatkuu Mestis-karsinnoissa - "Meillä on täydet mahdollisuudet"