Koovee vei paikallispelin voittolaukauskisassa

12.11.2017

Lauantaina miteltiin Kooveen ja Pyryn välinen paikallisottelu Tampereella. Kauden ensimmäinen paikallinen oli päättynyt Pyrylle 8-2, mutta nyt peli meni äärimmäisen tiukaksi, ja Koovee vei ottelun lopulta voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3.

Ensimmäinen erä oli vaikea

Pyryn ottelu sai murheellisen alun, kun kymmenen minuutin pelin jälkeen Koovee johti jo 3-0.  Joni Muikku ja Henri Sandvik rokottivat ensin ja vielä Janne Anttila pääsi iskemään suoraan aloituksen jälkeen joukkueensa kolmannen. Anttilan maalin jälkeen Pyry vaihtoi Tomi Raution maalinsuulta pois ja laittoi Mikael Saaren askiin.

Pyry sai hieman pelistään kiinni paremmin, ja pääsi iskemään kavennuksen vastahyökkäyksestä, Juho Painilaisen toimiessa maalintekijänä. Joni Lavonen ja Aleksi Niemi kirjasivat tähän maaliin syöttöpisteet itselleen. Koovee sai vielä ylivoimamahdollisuuden, mutta ei sitä hyödyntänyt, joten erä päättyi Kooveen johtaessa 3-1.

Maalivahtien torjunnat jakautuivat tasaisesti molempiin päätyihin Niilo Koskisen Koovee-maalilla torjuessa kymmenen kertaa ja Pyryn maalivahtien torjuessa yhteensä yhdeksän kertaa, Raution ottaessa neljä torjuntaa ja Saaren viisi.

Toista erää siivittivät lukuisat Pyryn ylivoimat

Pyry pääsi toisen erän aikana neljä kertaa ylivoimalle, mutta maaliverkko ei niiden aikana heilunut. Vasta viimeisen ylivoiman loputtua Roope Revon oivaltava syöttö löysi Oskari Ojasen maalin edestä vapaana ja hän laittoi kiekon maalin perukoille.

Kooveella oli myös paikkansa toisessa erässä lisätä johtoaan, mutta Pyryn kannalta onneksi Saari kesti maalillaan. Saari ja Koskinen torjuivat molemmat toisessa erässä yhdeksän kertaa.

Kolmannessa erässä riitti maalipaikkoja

Niklas Kumpun istuessa 2+10 minuutin jäähyään selästä taklaamisesta Pyry iski tasoituksen. Mikko Komulainen rusikoi kiekon sisään maalin edestä Jani Lehtosen ja Juha Korkeamäen toimiessa maalin syöttäjinä.

Molemmilla joukkueilla oli vielä paikkoja iskeä johtomaali kolmannen erän aikana, muun muassa Ojanen täräytti kiekon aivan yksin maalin edessä ollessaan vielä yli. Kolmannessa erässä torjunnat jakaantuivat taas tasaisesti Koskisen torjuessa 13 ja Saaren 12 kertaa.

Jatkoille mentiin

Jatkoajalla Koovee pääsi koittamaan ylivoimamaalia, mutta ei tässä onnistunut. Pyry sai vielä aivan jatkoajan lopulla toimitettua kiekon maalille ellei jopa maaliin kiekon ollessa Koskisen alla, mutta päätuomari levitti kätensä syntymättömän maalin merkiksi. Koskinen torjui jatkoajalla viisi kertaa ja Saari kolme kertaa.

Voittomaalikilpailussa Kooveelta onnistuivat Muikku ja Ville Lehtonen, ja kun Pyryltä onnistui vain ensimmäisen pelinsä Pyryn paidassa pelannut Alex Olkinuora, päättyi peli Kooveen voittoon lukemin 4-3.

Pyryn pelit jatkuvat heti sunnuntaina Muik Hockeyn vieraillessa Nokialla ja kyseessähän on Lasten sunnuntai-peli! Ottelu alkaa klo 16.00 ja on nähtävissä myös Fanseat Go-palvelussa lähetyksen alkaessa klo 15.50.  Ennen ottelua klo 15.25 alkaen ennakkostudio, jossa selviää kuka on Pyryn uusi selostaja, hänen ollessa siinä tänään vieraana!