Trilleri Porvoossa

04.11.2017

Pyryn tuplapeliviikonloppu alkoi Porvoossa kärkiottelulla Huntersia vastaan. Ottelu oli odotetun tasainen ja päättyi lopulta kotijoukkueen 5-4-voittoon jatkoajalla. Pyryn tehokkain pelaaja tänään oli Oskari Ojanen tehoin 1+2.

Pyryltä vahva alku otteluun

Pyry lähti otteluun kovalla sykkeellä ja avasi maalihanat jo 24 sekunnin pelin jälkeen, Teppo Antilan ja Waltteri Selimgerein pedattua hyvä vetopaikan Ojaselle ja tämä laukoi kiekon aivan yläkulmaan. Pyry myllytti vahvasti porvoolaisten päädyssä koko erän ensimmäisen puoliskon ja parhaat maalintekopaikat siunaantuivat Matias Simontaipaleelle ja Peteris Pujatsille, mutta Ari Ahokas Hunters-maalilla selvitti tilanteet.

Hunters sai pelinsä kulkemaan ylivoimalla erän puolessa välissä ja iski heti ensimmäiseen ylivoimaansa maalin, kun Ville Heikkinen onnistui. Pyry vastasi noin neljä minuuttia ennen erän loppua Antilan terävän laukauksen lähes siniviivalta löydettyä tiensä maaliin. Syöttäjinä toimivat Jani Lehtonen ja Ojanen. Maalin jälkeen Huntersin Ville Rantanen protestoi itsensä suihkuun 20 minuutin pelirangaistuksen myötä.

Hunters pääsi vielä tasoittamaan pelin kaksi minuuttia ennen erän loppua Jesse Kankkusen yllätettyä Mikael Saaren Pyryn maalinsuulla, joten erätauolle lähdettiin lukemissa 2-2. Erä oli torjuntojen valossa tasainen, Ahokkaan torjuessa kymmenen kiekkoa ja Saaren yhdeksän.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi täysosuma

Hunters tuli selvästi paremmalla jalalla toiseen erään ja Pyry oli välillä pienissä vaikeuksissa porvoolaisten hyökkäyksien kanssa. Tätä ei kuitenkaan kestänyt kauaa ja Pyrykin sai pelistään kiinni ja oli pian neljällä kolmea vastaan ylivoimatilanteessa. Sitä ei tarvinnut kauaa pelata, kun Juha Korkeamäki iski kiekon ohi Ahokkaan. Maaliin syöttivät Jesse Koskelo ja Ojanen.

Toisen erän loppuun Hunters sai taas vyöryttyä vahvasti kohti Saaren maalia ja sai myös ylivoimamahdollisuuden, mutta maalia he eivät saaneet iskettyä. Pyry sai tulitettua toisessa erässä hieman enemmän laukauksia Ahokkaan torjuessa jälleen kymmenen kertaa ja Saaren seitsemän kertaa.

Pyry kulutti jäähypenkkiä

Hunters pääsi tasoittamaan ottelun Reko Riihisen laukauksen kimmotessa Saaresta maalin perukoille. Pyry kuitenkin iski vain kaksi minuuttia myöhemmin itsensä takaisin johtoasemaan, Topi Salmelan pujoteltua koko kentän läpi ja Pujatsin tarjoiltua Mikko Komulaiselle maalipaikan, josta tämä ei erehtynyt.

Erän lähestyessä loppuaan Pyry otti kaksi jäähyä, ja vaikka ensimmäisen selvittikin, toista ei enää selvittänyt ja Heikkinen toi joukkueensa jälleen tasoihin. Varsinkin ottelun loppuhetkillä ihmetystä alkoi herättämään tuomarilinja, ja vain 30 sekuntia ennen kolmannen erän loppua Hunters pääsi myllyttämään vielä yhden ylivoiman, mutta Pyry selvisi ja kairasi Nokialle vähintään yhden pisteen.

Siihen yhteen pisteeseen se lopulta sitten jäikin, kun Heikkinen viimeisteli hattutemppunsa tolpan kautta sisään menneellä laukauksellaan. Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan vain 24 sekuntia. Torjuntoja kolmannessa erässä Ahokkaalle kertyi seitsemän ja Saarelle kymmenen. Jatkoajalla ei torjuntoja ehditty näkemään.

Vaikka Pyry tänään hävisikin, niin pelasi se hyvän ottelun. Nokialaisryhmä voi siis lähteä pää ylhäällä huomiseen kotiotteluun, jossa vastaan asettuu VG-62 Naantalista. Kyseessä on Lasten sunnuntai-ottelu, jonka lisätiedot löytää siitä kertovista tiedotteista.

Ottelu alkaa klo 16.00 ja näkyy tuttuun tyyliin Fanseat-Go palvelusta. Ennen ottelua klo 15.25 alkaen ennakkostudiossa vieraana ennen peliä ja erätauolla esiintyvä Veljeskunta!