Naantalissa Pyrytti

26.10.2017

Pyry vieraili keskiviikkona Naantalissa VG-62:n vieraana, ja onnistui voittamaan ottelun lukemin 3-9. Pyryltä jopa 10 pelaajaa sai tilillensä kaksi tehopistettä ja maalivahti Mikael Saari torjui maalillaan 23 kertaa.

Pyry aloitti ottelun räväkästi

Jos viime viikonlopun peleissä Pyryn pelien alku oli huono, niin nyt se ei sitä ollut ainakaan tulostaululla. Ensimmäisen alivoimansa naantalilaiset vielä kestivät, mutta viidennellä peliminuutilla Pyry iski kaksi maalia peräkkäisissä vaihdoissa.

Ensin asialla oli Juuso Rämö, joka laukoi ensin tolppaan mutta seuraava yritys meni sisään. Mikko Komulainen ja Matias Simontaival kirjasivat maaliin syöttöpisteet. Ja heti perään Joni Lavonen pääsi yksin kotijoukkueen maalivahti Juuso Ikosta vastaan ja vei Pyryn kahden maalin johtoon. Lavosen maalin alusti Juho Painilainen.

Kauaa ei Pyryn maaleista ehtinyt kulua, kun VG-62 iski takaisin.  Joni Lehtisen siniviivalta lähettämä kiekko leijaili ohi maskin takana olleen Saaren.

Hetkeksi tapahtumat laantuivat ottelussa, kunnes pelin puolenvälin jälkeen Teppo Antila pääsi iskemään Roope Revon laukauksen irtokiekon maalin perukoille. Toinen syöttöpiste maaliin kirjattiin Oskari Ojaselle. Tämän jälkeen VG-62 otti kolme peräkkäistä jäähyä.

Ensimmäistä ylivoimaansa Pyry ei hyödyntänyt, mutta päästyään kahden miehen ylivoimalle kotijoukkueen ottaessa kaksi samanaikaista jäähyä verkko heilui taas. Kiekko liikkui alueella hyvin ja lopulta Waltteri Selimgerei sivalsi kiekon sisään maalin kulmalta Rämön taas tolppaan osuneen laukauksen irtokiekosta.

Enempää tilastomerkintöjä ei erässä nähty. Ikonen oli maalivahdeista selvästi työllistetympi torjuttuaan 20 kertaa, kun Saarelle riitti neljä torjuntaa.

Toisessa erässä Pyry karkasi lopullisesti

Pyryn toisen erän alku oli vaikea ja nokialaiset hukkailivatkin hyviä paikkoja lisämaaleihin. Erän ensimmäisen maalin iskikin V6-62 Anssi Köykkä-Luopan suorasta laukauksesta vastahyökkäyksessä. Pian maalin jälkeen Aleksi Niemi otti Pyryn ensimmäisen jäähyn, mutta nokialaisten alivoima ei pettänyt.

Erän lähestyessä loppuaan Pyry löysi tehokkuutensa ja iski kolme maalia ratkaisten ottelun. Joukkueen kapteeni Topi Salmela ja Lavonen illan toisellaan toimivat ensimmäiseen kahteen niistä maalintekijöinä. Salmelan maalin syöttivät Jesse Koskelo ja Peteris Pujats ja Lavosen maalin Niemi ja Painilainen.

Lavosen maalin jälkeen naantalilaisten penkin takana tulistuttiin sen verta pahasti, että ottelun päätuomari Joona Elonen päätti heittää yhden heidän toimihenkilöistään pukukopin puolelle.

Vielä 26 sekuntia ennen erän loppua Repo laukoi Pyryn seitsemännen maalin Rudolf Orjon ja Salmelan syötöistä. Erä oli torjuntojen valossa tasaisempi kuin ensimmäinen erä, Ikosen torjuessa yhdeksän kertaa ja Saaren 7 kertaa.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä maaleja

Kolmannen erän alkupuolella Teppo Antila pääsi iskemään ottelun toisen maalinsa Ojasen ja Selimgerein syötöistä. Pyry otti erän ensimmäiseen puoliskoon kaksi jäähyäkin, mutta kesti ne takaiskuitta.

Vielä molemmat joukkueet pääsivät iskemään kertaalleen ennen loppusummeria. Ensin Miika Viinamäki laukoi kauden avausmaalinsa Komulaisen ja Joni Laitilan syötöistä. Ja ottelun toiseksi viimeisellä peliminuutilla Ossi Savolainen laittoi loppunumeroiksi 3-9. Kolmannessa erässä Ikonen torjui 14 kertaa ja Saari 12.

Pyryn seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina, kun sarjataulukossa viidentenä oleva FPS saapuu Nokialle klo 17.00 alkavaan otteluun.