Pyrylle kauden toinen tappio

21.10.2017

Ennen kautta sarjan kärkipäähän ennakoidut Pyry ja Kalajoen JHT ratkoivat paremmuuttaan lauantaina Nokialla pitkän kaavan kautta, sillä ottelussa edettiin aina voittolaukauskilpailuun asti.

JHT oli ennen lauantain ottelua sarjataulukossa vasta sijalla 11, mutta Nokialta joukkue haki täydennystä pistepottiinsa, sillä viihdyttävä kiekkoilta päättyi lopulta JHT:n voittoon maalein 3–4. Pyrystä tehokkaimmat pelaajat ottelussa olivat Juho Painilainen (1+1) ja Jesse Koskelo (0+2). Mikael Saarelle kirjattiin Pyryn maalilla 34 torjuntaa.

Kotijoukkueen tahmea alku

Ottelu ei ollut ehtinyt vielä kunnolla edes käynnistyä, kun JHT onnistui jo ensimmäisen kerran maalinteossa. Peliä oli pelattu vain 18 sekuntia, kun JHT-hyökkääjä Jesper Ahlgrenin veto livahti Saaren selän taakse.

Hankala alku näkyi Pyryn otteissa läpi ensimmäisen erän. JHT onnistui luomaan paremmin maalipaikkoja ja erän puolivälin paikkeilla vieraat kasvattivat johtonsa jo kahteen maaliin. JHT:n toisesta osumasta vastasi Nemo Huhta.

Pyryn maalihanat aukesivat

Toisessa erässä Pyry otti ottelun komennon itselleen. Heti erän alussa kotijoukkue pääsi hakemaan kavennusta ylivoimalla Ville-Petteri Tirrin istuessa kampitusjäähyä. Pyry käytti tilaisuuden myös hyväkseen, kun JHT:n puolustusneliö jätti liikaa tilaa ja aikaa Joni Lavoselle ja Lavonen pääsi rauhassa tähtäämään tarkan laukauksen maalin etuyläkulmaan. Syöttöpisteet maaliin saivat Painilainen ja Koskelo.

Maalin jälkeen Pyry jatkoi painostusta ja peli pyöri vierasjoukkueen puolustusalueella. Lopulta hyvä ote tuotti myös tasoitusosuman, kun Koskelo tulitti kiekon viivasta kohti JHT-vahti Petrus Lintosta ja Painilainen iski torjunnasta irtokiekon maaliin.

JHT tasoitti viime hetkellä

Pyryn vahva vire jatkui myös kolmannessa erässä ja vajaan neljän minuutin kohdalla nokialaisyleisö pääsi hurraamaan johto-osumaa. Matias Simontaival pääsi hieman kuin varkain nokikkain Lintosen kanssa ja upotti Pyryn illan kolmannen maalin.

Nokialaisten hyvä ote piti ottelussa aina aivan loppuhetkille saakka, kunnes JHT lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Viimeisellä minuutilla vierasjoukkue sai pyörityksen Pyryn puolustusalueelle ja nousi lopulta tasoihin vain viisi sekuntia ennen päätössummeria Ahlgrenin illan toisella osumalla.

JHT vei pidemmän korren

Pyrylle jatkoaika oli ensimmäinen tällä kaudellä. Pelaaminen kolmella kolmea vastaan vaikutti molemmille joukkueille hieman hankalalta eikä kumpikaan saanut tarvittavaa maalia aikaiseksi, joten ratkaisu haettiin voittolaukauksilla. Niissä edettiin aina neljänsiin laukojiin, kunnes JHT:n Tomi Gronoff iski ratkaisun ja voiton vierasjoukkueelle. Pyrystä rankkareissa onnistui vain ensimmäisenä laukonut Waltteri Selimgerei.

Lauantainen tappio oli Pyrylle vasta kauden toinen. Seuraavaa otteluakaan ei tarvitse pitkään odottaa sillä nokialaiset kohtaavat jo sunnuntaina vieraissa S-Kiekon. Seuraava kotiottelu Nokialla pelataan lauantaina 28.10., kun Pyryn vieraaksi saapuu FPS.