Pyry vei paikallisottelun näytöstyyliin

15.10.2017

Nokialla pelattiin lauantai-iltana kauden ensimmäinen Pirkanmaan paikallisottelu. Peli päättyi lopulta Pyryn 8-2 murskavoittoon. Pyryltä eniten pisteillä maiskutteli Jesse Koskelo, joka teki tehot 2+1. Hänen lisäkseen tehoille pääsi 11 pelaajaa. Mikael Saari keräsi 28 torjuntaa maalillaan ja nollasi Kooveen tilanteet useaan otteeseen.

Tässä linkki Harri Hedmanin kuvakoosteeseen!

Pyry avasi pelin väkevästi

Pyry oli ottelun alusta asti paremmin pelin päällä ja loi tilanteita Lassi Yrjölän vartioimalle maalille. Kooveekin sai pian pelistään kiinni ja pääsikin ensimmäisenä ylivoimalle. Pari hyvää paikka luotuaan maaliverkotkin heiluivat, mutta Kooveen kannalta väärässä päässä.

Topi Salmelan taisteltua kiekon pois alueelta kiekko meni aina Yrjölälle asti Kooveen puolustusalueen kulmaan. Tästä alkoi erilaisten tapahtumien sarja, kun sekä Yrjölä että Salmela kaatuivat vuorollaan kulmassa, mutta Salmela sai pelattua jään pinnasta vielä kiekon maalin eteen Eemeli Sormuselle, joka iski kiekon tyhjään maaliin ja räjäytti nokialaisyleisön huutomyrskyyn.

Pian tästä Koovee sai lisää lunta tupaan jouduttuaan alivoimalle, ja Pyryn iskiessä sen aikana toisen maalinsa. Matias Simontaipaleen laukoma kiekko kimposi maalin eteen Juuso Rämölle, joka sijoitti kiekon maalin alakulmaan.

Erän lopulla nähtiin vielä nujakointia ja jäähyjä puolin ja toisin, mutta maaleja ei enää nähty, joten erätauolle lähdettiin Pyryn johtaessa 2-0.  Yrjölä oli ensimmäisessä erässä paljon työllistetympi maalivahti hänen torjuessaan 15 laukausta, ja Saaren toisessa päässä vain kuusi.

Toisessa erässä peli heräsi eloon

Koovee sai heti toisen erän alkuun paikan kavennukseen, Joni Laitilan taklattua itsensä jäähylle. Laitila sai tilanteesta myös kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Koovee ei ylivoimalla onnistunut, ja vain 19 sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen Pyry oli taas maalinteossa Aleksi Niemen tarkan laukauksen myötä. Syötöille tähän maaliin pääsivät Juho Painilainen ja Koskelo.

Kooveen päävalmentaja Jyrki Rantala näki tämän jälkeen parhaaksi herätellä joukkojaan aikalisällä, mutta se ei kauaa auttanut. Ylivoimalla Koskelo iski tilanteeksi jo 4-0. Syöttäjinä toimivat Painilainen ja Niemi. Koskelon maali oli viimeinen niitti Yrjölälle, jonka tilalle vaihdettiin Niilo Koskinen.

Pyry ei ollut maalinsa jälkeisessä vaihdossa hereillä ja Koovee pääsi rikkomaan kuparisensa. Antti Törmänen löysi maalille etenevän Janne Anttilan, joka laittoi kiekon maalin perukoille. Tämän kavennuksen jälkeen Koovee otti hetkeksi kuskin paikan ja Pyry tyytyi puolustamaan raivokkaasti johtoaan.

Koovee sai vielä lisää ilon aihetta Törmäsen tuotua Kilpa-Veljet jo kahden maalin päähän, viime kausina Pyryn paidassa tehoilleen Antti Hildenin tarjoilusta.

Peli jatkui erän loppuun saakka Kooveen hallinnassa, mutta kuin varkain Pyry pääsi vielä maalintekoon. Oskari Ojanen ohjasi Samuli Hietalan laukauksen maaliin vain 15 sekuntia ennen erän loppua. Toinen syöttöpiste merkattiin Waltteri Selimgereille. Kyseessä oli oikea pukukoppimaali.

Tällä kertaa Saari oli hieman virkaveljiään työllistetympi keräten 11 torjuntaa, kun Yrjölä torjui viisi ja Koskinen kolme kertaa.

Kolmannessa erässä Pyry karkasi lopullisesti

Viime erän lopulla tulleen pukukoppimaalin myötä ote palasi takaisin Pyrylle. Ja nokialaiset saivatkin unelma-alun Koskelon viivalaukauksen upotessa maaliin vain kahden minuutin pelin jälkeen. Maali syntyi ylivoimalla ja sen syöttäjinä toimivat Joni Lavonen ja Painilainen.

Tamperelaisten vaikeudet jatkuivat Mikko Sulosen huudeltua itselleen käytöskympin ja pian tästä Pyry iski jo seitsemännen. Ojanen toimi jälleen maalintekijänä Teppo Antilan ja Selimgerein esityöstä.

Vielä kerran Pyry iski Lavosen täydennettyä kahden pisteen iltansa. Enempää hienouksia pelin lopussa ei enää nähty, joten tämän kauden ensimmäinen paikallinen oli siis päättynyt Pyryn 8-2-voittoon. Vaikka kolmas erä olikin Pyryn hallintaa, menivät maalivahtien torjunnat lähes tasan, Saaren torjuessa 11 kertaa ja Koskisen 12 kertaa.

Yleisöä paikalle oli saapunut upeasti 490 henkilöä, Pyry kiittää! Seuraava ottelu ja samalla seuraava kotiottelu pelataan ensi lauantaina, kun ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Kalajoen JHT luistelee vastaan klo 17.00 alkavassa ottelussa. Tervetuloa!