KHT kaatui vakuuttavasti

05.10.2017

Sarjakärkenä Nokialle saapunut KHT sai tuta Pyryn voiman, kun ottelu päättyi nokialaisten voittoon lukemin 6-1. Suurimpina tehoilijoina Pyryltä toimivat Teppo Antila (3+0), Waltteri Selimgerei ja Joni Laitila (1+2) ja Oskari Ojanen (0+2). Yhtenä ottelun hahmona hääri myös maalivahti Mikael Saari, joka pelasi jäälleen hyvän ottelun.

Pyry aloitti vahvasti

Heti ottelun alusta alkaen Pyry oli vahvempi osapuoli ja alkoi luomaan painetta kohti Niklas Lehden vartioimaa maalia. Ja paine alkoi heti tuottaa tulosta. Miika Viinamäki katkoi KHT:n puolustajan syöttöyrityksen ja kiekko pomppi hetken maalin edessä, josta Joni Lavonen iski sen maalin perukoille. Syötöt Juho Painilaiselle ja Viinamäelle.

KHT:n osalta peli ei ottanut parantuakseen avausosuman jälkeen ja Pyry rokotti jälleen. Selimgerei onnistui pitämään kiekon alueella juuri sinisen päällä ja syötti Antilalle, jonka laukaus upposi sisään Lehden jalkovälistä. Näin ollen tilanne oli vain neljän minuutin pelin jälkeen jo 2-0 Pyrylle.

Vain 11 sekuntia Antilan maalin jälkeen KHT sai tilaisuuden tulla takaisin peliin mukaan ylivoimalla. Ja kavennus olikin lähellä, mutta Saari pelasti tilanteen patjallaan maaliviivalta.

Pari minuuttia Pyryn alivoiman loppumisen jälkeen pääsivät nokialaiset itsekin kokeilemaan ylivoimaa ja taas helähti. Laitila katkoi purkuyrityksen viivalta ja levitti Tino Kauppiselle, joka löysi Antilan aivan vapaana maalin edestä ja tämä iski jo illan toisensa.

Erän toiseen puolikkaaseen nähtiin vielä kaksi KHT:n ylivoimaa, mutta niiden ollessa tuloksettomia, erätauolle lähdettiin Pyryn johtaessa 3-0. Saari keräsi hieman Lehteä enemmän torjuntoja torjuen 13 kertaa, ja Lehden ottaessa 10 kiekkoa kiinni.

Pyry jatkoi vahvasti toisessakin erässä

Pyry sai erän alkupuolella paikan lisämaaleihin ylivoimalla, mutta tällä kertaa siinä ei onnistuttu. Ensimmäistä maalia saatiinkin odottaa yli erän puolenvälin, kun Joni Laitila onnistui. Oskari Ojasen syöttö otti ohjausta porilaispuolustajasta suoraan Laitilalle ja tämä tälläsi tilanteeksi 4-0. Tässä vaiheessa Lehti sai tarpeekseen maalillaan ja tilalle vaihdettiin Veli-Matti Mäkinen.

Pian maalivahdin vaihdosta KHT oli taas ylivoimalla, mutta ei vieläkään onnistunut rikkomaan kuparistaan. 10 sekuntia jäähyn umpeutumisesta Pyry iski jälleen. Selimgerei sai kiekon aloituksesta ja sivalsi kiekon aivan maalin yläkulmaan. Ojaselle tähänkin maaliin syöttöpiste.

Toinen erä oli tilastollisesti tasaisin erä, torjuntojen mennessä tasan 11 kappaletta molempiin päihin. Lehti ehti torjumaan 7 kertaa porilaisten maalilla, ja Mäkinen otti loput 4 torjuntaa.

Kolmas erä oli rikkonainen

Tilanteen ollessa 5-0, alkoi peli olla jo ratkennut ennen kolmatta erää. Erän alussa Pyry pääsi ylivoimalle, KHT-puolustajan pelin viivyttämisjäähyn myötä. Ja tällä ylivoimalla tuli pelin lopullinen niitti, Teppo Antila iskiessään kypärätemppunsa täyteen. Syöttäjinä toimivat myös kolmen pisteen iltaa viettäneet Laitila ja Selimgerei.

Maalin jälkeen Pyry ajoi itsensä kahden miehen alivoimalle ja sen aikana KHT pääsi iskemään illan ensimmäisensä Brad Cuznerin toimesta. Vielä ennen erän puolta väliä nähtiin kolme jäähyä, kaksi KHT:lle ja yksi Pyrylle, mutta maaleja niiden aikana ei syntynyt.

Erän toisella puolikkaalla ei enää tilastomerkintöjä nähty. Pyry oli lähellä iskeä vielä pari lisämaaliakaan, mutta verkkoon asti kiekko ei enää tietään löytänyt, joten loppulukemiksi jäi 6-1. Kolmannessa erässä Mäkinen oli työllistetty 13 torjunnan verran, kun taas Saari sai tyytyä 5 torjuntaan.

Pyryn seuraava ottelu on ensi lauantaina klo 17.00, kun vahvavireinen Kotkan Titaanit saapuu Nokialle. Tervetuloa!