FPS ja Pyry taistelivat viimeisessä harjoitusottelussaan

16.09.2017

Ottelu oli tasainen ja lopulta vieraat onnistuivat kääntämään pelin voitoksi. Illan suurimmat tähdet Pyryltä olivat kaksi maalia tehnyt Eemeli Sormunen sekä kaksi maalia syöttänyt Valtteri Selimgerei. Tomi Rautiolle kertyi maalillaan 19 torjuntaa, kun FPS:n Joonas Laaksonen urakoi 34 torjunnan edestä.

Tasaisen ensimmäisen erän vei Pyry

Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikas ja maalejakin nähtiin neljä kappaletta. Ensimmäistä täysosuman iski Pyryn Aleksi Niemi seitsemän minuutin pelin jälkeen tarkan laukauksella. Syöttäjänä tähän maaliin toimivat Selimgerei ja Matias Simontaival.

Pyryllä oli vielä paikkaa lisämaaleihinkin ennen isäntiensä tasoitusta, joka syntyi kuusi minuuttia Niemen maalin jälkeen. Jyri Waajakosken tarkka laukaus b-pisteen kaarelta pääsi yllättämään Raution ja numerot tasan 1-1.

Kauaa ei Pyry tasatilanteessa kuitenkaan viihtynyt, kun vain kaksi minuuttia myöhemmin Joni Lavonen iski ensimmäisen maalinsa Pyryn paidassa. Hyvin irtokiekoilla valmiina ollut Lavonen kiersi maalin ja hänellä oli helppo työ laittaa kiekko sisään ohi hölmistyneen Laaksosen, joka ilmeisesti luuli kiekon olleen vielä hänen allaan.

Pyry onnistui luomaan hyvää painetta forssalaisten päätyyn ja se tuottikin tulosta vielä neljä sekuntia ennen erän loppua. Oskari Ojasen karvauksesta ja Selimgerein syötöstä Teppo Antila pääsi iskemään Pyryn illan kolmannen. Ensimmäisen Antilan vedon Laaksonen vielä torjui hienosti, mutta Antila oli valppaana irtokiekoilla ja laittoi kiekon maaliin.

Toista erää hallitsi FPS

Toinen erä oli selvästi Pyryltä ottelun heikoin. FPS vyörytti vahvasti kohti Raution maalia ja Pyryllä oli välillä vaikeuksia saada kiekkoa edes omalta alueelta pois. Tämä kostautuikin, kun neljä minuuttia erän alusta paluun forssalaispaitaan tehnyt Jeffrey Lawman pääsi kaventamaan.

Kiekko toimitettiin maalille, josta Lawman sai kiekon ohjattua maaliin pienellä onnenkantamoisella, kun Rautiolta kiekko pääsi livahtamaan viivan huonommalle puolelle pyryläisittäin ajateltuna.

Tämän jälkeen FPS oli lähellä jo tasoittaa ottelun, mutta seuraavan maalin iskikin Pyry. Raimo Eskelinen toi kiekon vahvasti hyökkäysalueelle ja syötti keskellä etenevälle Sormuselle, jonka nopea veto yllätti Laaksosen. Kiekko taisikin ottaa myös hieman ohjausta forssalaispelaajasta. Pelin painopiste pysyi kuitenkin Pyryn päädyssä tämänkin jälkeen, forssalaisten ollessa lähellä maalintekoa, mutta tolpatkin pelastivat Pyryn.

Vielä toisessa erässä FPS kuitenkin rynni aina tasoihin asti. Maalinedusruuhkassa valppaimpana ollut forssalaisten Joni Leppikoski ensin kavensi ja kolme minuuttia tämän jälkeen Erik Nilsson tasoitti ottelun. Erän loppua kohden Pyry sai hieman taas pelistä kiinni, mutta maalintekoon kumpikaan joukkueista ei enää päässyt. Vaikka erän laukaukset kohti maalia menivätkin lukemin 11-12 Pyrylle, oli erä forssalaismerkkinen.

Kolmannessa erässä Pyry sai taas pelistään kiinni

Kolmannessa erässä Pyry ei enää antanut forssalaisten yllättää ja ottikin pelistä otteen erän alusta asti, vaikka FPS pääsikin Ojasen jäähyn myötä ylivoimalle heti 30 sekunnin pelin jälkeen. Pyryn alivoimapeli oli kuitenkin koko pelin hyvällä tasolla.

Molemmissa päädyissä nähtiin hyviä pyörityksiä mutta maaleitta. Hieman ote siirtyi forssalaisille, kun tuomaristolta jäi vähintäänkin kyseenalainen Niemeen osunut taklaus viheltämättä ja pian tästä Pyry olikin itse jäähypenkillä.

Ylivoimia nähtiin erässä molemmissa päissä, mutta maaleja ei kumpikaan joukkue niistä saanut. Ja kun ylivoimat eivät toimineet, niin voittomaali syntyikin alivoimalla vajaa kolme minuuttia ennen loppua. Sormunen ja Topi Salmela karvasivat kiekon yksin jääneeltä forssalaispuolustajalta pois ja Salmela syötti maalin edessä yksin olleelle Sormuselle, eikä tämä tästä erehtynyt tehdessään illan toisen maalinsa.

FPS käytti aikalisänsä ja otti maalivahdinkin pois hakiessaan tasoitusta, mutta Pyry onnistui nollaamaan forssalaisten hyökkäykset. Ja viimeistään FPS:n Eetu Salmelan jäähy 11 sekuntia ennen loppua ratkaisi ottelun nokialaisille lukemin 4-5.

Tämän ottelun myötä Pyryn harjoitusottelu-urakka on nyt takana ja seuraavaksi pelataankin jo pisteistä, kun Riemu saapuu Nokialle sarja-avaukseen ensi lauantaina. FPS pääsee yrittämään revanssia Pyrystä heti ensi sunnuntaina, kun Pyry matkaa jälleen Forssaan.