Pyry - JHT (2 - 3)

Aika: 11.3.2017 17:00
Paikka: Nokian jäähalli
Sarja: Pudotuspelit


Pyryn ja JHT:n välinen neljäs välieräottelu oli ennakko-odotusten mukainen. Kummallakin joukkueella oli omat vahvat vaiheensa ja peli aaltoili päästä toiseen. Pyry oli paikoittain todella vahva, mutta ei saanut kiekkoja tarpeeksi sisään.

JHT onnistui kääntämään pelin lopulta itselleen toisessa jatkoerässä ja loppulukemat olivat 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1). Juho Joki-Erkkilä kuritti vieraista Pyryä pahiten tehoillaan 1+2. Kotijoukkueen tehokkaimmat oli Antti Hildén ja Henri Sandvik tehoillaan 1+1.

Vähän maaleja, hyppysellinen jäähyjä

Avauserä oli vahvasti Pyry-merkkinen. Kotijoukkue pommitti yhteensä 17 vetoa vastustajan maalia kohti, mutta vain Jarkko Pyymäki osui maalipuiden väliin erän 13. minuutilla. Pyry pääsi kertaalleen myös ylivoimalle, mutta se ei tuonut tulosta. Myös JHT piti peliä ajoittain hallussa, mutta isännät olivat kokonaisuutena vahvempia alussa.

Toisen erän alussa Pyry hukkasi ylivoimansa jämät, mutta tappoi myös yhden alivoiman. Mikke Levo pommitti isännät komealla laukauksellaan kahden maalin johtoon erän 11. minuutilla ja tilanne näytti todella valoisalta Pyryn kannalta.

Erän loppupuolella JHT kuitenkin sai pelin vahvemmin haltuunsa. Pyry selvitti vielä yhden alivoiman, mutta JHT iski heti sen päättymisen jälkeen Henri Allenin ja Joki-Erkkilän syöttämällä Ville-Veikko Väkeväisen maalilla maalin päähän.

Kolmannessa erässä pelin kuva säilyi samanlaisena. Kumpikin hallitsi ottelua vuorollaan, mutta Pyry ei saanut niitattua ottelulle viimeistä niittiä. Ja lopulta siinä kävi niin kuin monesti käy. Kun toinen ei hyödynnä paikkojaan, toinen iskee.

Tällä kertaa Henri Mustonen toteutti vanhan viisauden, kun mies toi vieraat tasoihin reilua kahdeksaa minuuttia ennen loppua Väkeväisen ja Joki-Erkkilän syötöistä. Pyry sai vielä lopussa mahdollisuuden, kun se pääsi pelaamaan ylivoimalla reilun minuutin ennen varsinaisen peliajan loppua. Se ei kuitenkaan tuonut ratkaisua.

Kaksi jatkoerää toivat lopulta tuloksen

Pyry ei saanut ensimmäisen jatkoerän aikana ratkaisua vieläkään aikaan kahdesta ylivoimastaan huolimatta. Edes Jani Leinon rangaistuslaukaus ensimmäisen jatkoerän lopulla ei tuottanut muuta kuin varman torjunnan JHT-maalivahti Petrus Lintoselta.

Toista jatkoerää ei montaa hetkeä ehditty pelata ennen ratkaisua. Jesper Ahlgren laukoi ja Joki-Erkkilä oli onnekkaassa irtokiekossa kärppänä paikalla. Kiekko upposi verkkoon ja Pyry vajosi kesälomille.

Pyryn hieno kausi riitti lopulta välieriin saakka. Pronssiottelua ei tällä kaudella Suomi-sarjassa pelata. Pyry lähtee nyt kesälomalle ja palaa yhteen viimeistään huhtikuussa, kun joukkue pelaa kaksi ottelua Viron maajoukkuetta vastaan Viron Tallinnassa.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä2. Syöttäjä
1 - 012:12Pyymäki JarkkoSandvik HenriHildén Antti
2 - 030:16Levo MikkeHildén AnttiSandvik Henri
2 - 134:39VastustajaVastustajaVastustaja
2 - 251:16VastustajaVastustajaVastustaja
2 - 380:47VastustajaVastustajaEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
18:17Vastustaja2 min
22:27Leino Jani2 min
32:31Ojanen Oskari2 min
58:35Vastustaja2 min
69:41Tuntematon pelaaja2 min
Torjunnat:
Hokkanen Kalle: 35 torjuntaa
Vastustaja: 52 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Laitila Joni
Puolustaja
6Jokela Jami
Puolustaja
7Ojanen Oskari
Hyökkääjä
9Hildén Antti
Hyökkääjä
11Rautakorpi Toni
Hyökkääjä
14Sandvik Henri
Hyökkääjä
18Dufva Riku
Puolustaja
20Lehtonen Jani
Hyökkääjä
22Pyymäki Jarkko
Hyökkääjä
23Bruun Antti
Puolustaja
26Viinamäki Miika
Hyökkääjä
28Antila Teppo
Hyökkääjä
29Niemi Mika
Hyökkääjä
30Hokkanen Kalle
Maalivahti
35Taponen Juha
Maalivahti
40Levo Mikke
Puolustaja
44Repo Roope
Puolustaja
55Leino Jani
Hyökkääjä
74Sormunen Eemeli
Hyökkääjä
79Pesonen Jussi
Hyökkääjä
88Pylvänäinen Tomi
Puolustaja