Kansainvälisen tason voitto

21.04.2017

Pyryn ja Viron toinen kohtaaminen oli torstain ensimmäistä peliä selvästi kovatasoisempi. Viro oli uudistanut kokoonpanoaan suurilta osin ja Pyryn pelituntuma oli jo paremmalla tasolla, joten Tondiraban jäähallissa nähtiin laatukiekkoilua.

Loppulukemat olivat jatkoajan jälkeen 5-4 (2-2, 1-2, 1-0, 1-0). Pyryn tehomiehenä kunnostautui Nikita Ljubinitski tehoillaan 2+1.

Avauserässä mätettiin taas maaleja

Ottelu alkoi tasaisena. Pyry joutui avauserän viidennellä minuutilla alivoimalle, mutta selvitti sen. Tästä ei kulunut kuin reilut kolme minuuttia ja kiekko oli ensimmäistä kertaa Viron maalissa. Ljubinitski nousi kiekonriiston jälkeen hyökkäysalueelle ja laukoi ranteella kiekon ohi Viro-maalivahti Villem-Hendrik Koitmaan ajassa 7.41.

Tämän jälkeen hallinta siirtyi hieman Pyrylle. Viro oli kuitenkin seuraava maalintekijä, kun Andrei Makrov karkasi läpiajoon ja tasoitti ajassa 12.29. Pyry ei tilannetta kauaa ihmetellyt, vaan meni uudestaan johtoon 33 sekuntia myöhemmin, kun Eemeli Sormunen osui irtokiekosta.

Tapahtumat eivät jääneet tähän. Pyry joutui loppuerän aikana vielä kahteen kertaan alivoimalle ja niistä ensimmäinen kostautui ajassa 16.21. Daniil Fursa pääsi Riho Embrichin laukauksen irtokiekkoon ja tasoitti pelin.

Rikkonainen erä päättyi Viron eduksi

Viro ei saanut hyödynnettyä ylivoimansa jämiä erän alussa ja sortui kahteen omaan jäähyyn seuraavissa kuudessa minuutissa. Pyryn ylivoima ei ollut kuitenkaan yhtään virolaisia tehokkaampaa ja joutui itse ottamaan vielä aikalisänkin tilanteen rauhoittamiseksi.

Kiekkoilu jatkui tasaisissa merkeissä. Lisää tilastomerkintöjä nähtiin erän puolivälin jälkeen, kun kumpikin joukkue otti kaksiminuuttiset. Jäähyt jäivät hyödyntämättä, mutta Viro iski välittömästi Pyry-jäähyn päätyttyä. Kevin Parras sai hienon poikittaissyötön Embrichiltä ja verkko soi.

Viron Roman Andrejev otti hölmön jäähyn väärästä varusteesta vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin ja Pyry rankaisi. Juho Painilainen iski Niki Raiskion laukauksen irtokiekon sisään ajassa 39.12. Viro ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan meni johtoon vain 20 sekuntia myöhemmin, kun Andrejev kuittasi aiemman hölmöilynsä maalillaan.

Nihkeää, kunnes Pyry ratkaisi

Kolmas erä alkoi nihkeästi. Kumpikaan joukkue ei saanut ihmeempiä aikaan. Tilanne muuttui yhdeksännellä minuutilla, kun Pyry tuli tasoihin Ljubinitskin osuttua Raiskion laukauksen irtokiekosta.

Loppuerässä nähtiin kaksi tilastomerkintää, kun Pyryn Raiskio ja Viron Parras nahistelivat itsensä jäähylle. Kumpikin joukkue sai vielä luotua maalipaikkojakin, mutta maalivahdit kestivät. Etenkin Pyryn Kalle Hokkanen loisti nollattuaan Viron läpiajon vain sekunteja ennen erän loppua.

Pyry otti homman haltuunsa jatkoajalla. Sitä ei ehditty pelata kuin reilu minuutti, kunnes Elias Elomaa sai hienon syötön Oskari Ojaselta ja sai nautiskella kiekon tyylikkäästi maalin kattoon. Täten Pyry sai mukavan voiton kotiintuomisiksi ja hyvän lähtökohdan kesäharjoitusten jatkamiselle.

11.04.2024U20-joukkueen valmennustiimi muodostumassa, avoimet jäät ensi viikolla