Viro-avausottelu päättyi niukkaan tappioon

20.04.2017

Pyryn ja Viron maajoukkueen ensimmäinen kohtaaminen sujui tiukoissa merkeissä torstaina. Kummallakin joukkueella oli omat vahvat vaiheensa, mutta Viro oli kokonaisuutena valmiimpi nippu johtuen pitkälti pidemmästä yhdessäoloajastaan. Pyry kokoontui vasta huhtikuun alussa ensi kertaa.

Ottelu venyi voittomaalikilpailuun saakka ja loppulukemat olivat 4-3 (2-1, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0). Viron maalintekijöinä kunnostautuivat Kevin ParrasKonsantin LjubobratetsAleksandr Kuznetsov sekä Daniil Fursa voittomaalikilpailussa. Pyryn maaleista vastasivat Matias Hakanpää, Erik Ahopelto ja Teppo Antila.

Ensin 2-1, sitten 1-2

Pyry sai otteluun hyvän alun, kun se pääsi heti toisella minuutilla ylivoimalle. Se ei tuonut kuitenkaan tulosta ja kaiken kukkuraksi heti jäähyn loputtua Parras vei isännät johtoon vastahyökkäyksestä. Pyrylle tuli lisää jobinpostia heti perään, kun Teemu Koski loukkaantui vaarattomassa tilanteessa ja joutui jättämään kaukalon.

Viron Ragnar-Hindrek Russ kuitenkin hölmöili itselleen pian tämän jälkeen kaksi erillistä kaksiminuuttista, jotka toivat Pyrylle neljä minuuttia ylivoimaa. Vieraat rankaisivat reilussa minuutissa, kun Hakanpää niittasi kiekon sisään hienolla vedollaan.

Pelin ote siirtyi isännille erän edetessä ja Viro menikin taas johtoon 11. minuutilla, kun Ljubobratets sai iskeä irtokiekon vapaasti sisään. Tämän jälkeen Pyry sortui kahteen jäähyyn, mutta sai ne onneksi tapettua. Pyryn omakaan ylivoima ei tosin tuonut tulosta erän lopussa.

Toisen erän alun ylivoiman jämähetket eivät tuoneet vielä tulosta, mutta reilut kaksi minuuttia myöhemmin Ahopelto tasoitti ottelun ja toi nokialaiset rinnalle. Viro ei tätä kuitenkaan kauaa ihmetellyt, vaan Kuznetsovin tekemä kolmas maali palautti taas marssijärjestyksen.

Erän puolivälin tienoo kului tasaisessa kiekkoilussa. Isännät hukkasivat taas kaksi ylivoimaa ja Viro vaihtoi maalivahtia pelin puolivälissä Daniil Seppesestä Roman Šumikhiniin. Erän lopussa Pyry puolestaan pääsi ylivoimalle ja hyödynsi sen. Antila huomasi Šumikhinin etutolpan vajaan peittämisen ja suupaisi ottelun tasoihin vain reilu minuutti ennen taukoa.

Ensin maalitonta, kunnes voittomaalikisa ratkaisi

Kolmas erä ei tarjoillut kovin kaksista kiekkoilua. Kumpikin joukkue loi muutamia paikkoja, mutta tulokset olivat laihoja. Pyry pääsi kahteen kertaan koettamaan ylivoimaakin, mutta tuloksetta. Lopulta edessä oli jatkoaika.

Pyry oli jatkoajalla selvästi hallitsevampi osapuoli. Sillä oli monia tekopaikkoja, mutta Viron puolustus kesti. Täten edessä oli voittomaalikilpailu. Siinä nähtiin vain yksi onnistuja, kun Viron Fursa venytteli verkkoja. Epäonnistumassa kävivät Virolta Parras ja Robert Arrak. Pyryn kaikki kolme ampujaa, Ahopelto, Elias Elomaa ja Oskari Kuivila, epäonnistuivat kaikki ja siten Viro korjasi voiton.

Ottelusarjan toinen peli nähdään perjantaina, kun joukkueet kohtaavat kello 13.00 alkaen.