Kotkasta napattiin mukaan kakkostila

28.08.2016

Pyryllä oli lauantaina vuorossa hieman erilainen pelireissu, kun joukkue suuntasi Kotkaan ja paikalliseen Kymen Sanomat -turnaukseen. Vastassa olivat isäntäjoukkue Titaanien lisäksi D-Kiekko ja Hunters.

Pyry pelasi kolme hyvää peliä voittaen D-Kiekon ja Titaanit ja häviten Huntersille voittomaalikisassa. Loppusijoitus oli toinen. Turnauksen erikoisuus oli, että sen ottelut olivat kaksi kertaa 20 minuuttia pitkiä.

Pyryn puolustaja Riku Dufva oli todella tyytyväinen turnauksen antiin.

- Kyllä tämä ihan työpäivästä kävi. Kaksi täyttä peliä pelattiin ja ihan hyvin suoriuduttiin.

- Nämä tällaiset hitsaavat joukkuetta aina yhteen ja pääsee pikkaisen toteuttamaan pelitapaa ja harjoittelemaan sitä. Tällaiset yhden päivän tiukat rypistykset ovat hengenluojia, Dufva totesi.

Parannettavaakin jäi.

- Hallitsimme oikeastaan joka peliä, mutta kyllä tässä vielä parannettavaa on. Se keskimmäinen peli, joka pelattiin tasan, olisi pitänyt voittaa varsinaisella peliajalla. Vähän tehotonta oli.

Kaikki kolme joukkuetta pelaavat tällä kaudella Suomi-sarjassa ja täten Pyry sai myös kallisarvoista tietoa tulevista vastustajista.

- Kyllähän tässä tietty näki, kun jokainen porukka pelaa samaa sarjaa. Kyllä jos saamme oman palettimme kasaan ja saamme kaikki parsittua kokoon, niin hyvä tulee. En ole kyllä yhtään huolissani siitä.

Turnauksen kolme peliä olivat kukin erilaisia

D-Kiekko-Pyry

Pyry avasi turnauksensa D-Kiekkoa vastaan. Kotkaan oltiin saavuttu hyvissä ajoin ennen ensimmäistä ottelua, mutta ensimmäisen pelin aikana saattoi silti nähdä pientä alkukankeutta.

Ensimmäinen erä mentiin Pyryn komennossa. Joukkue pääsi 13. minuutilla ylivoimalle ja rankaisikin sen lopussa. Dufva pääsi iskemään kiekon maalin edestä sisään Jani Leinon ja Timo-Pekka Heikkisen syötöistä.

Toisessa erässä jyväskyläläiset pääsivät paremmin otteluun kiinni, mutta nokialaisten puolustus oli hyvin hereillä viimeisenä lukkonaan Juha Taponen, joka esitti tukun hienoja torjuntoja. Kumpikin joukkue pääsi erän aikana kertaalleen ylivoimalle, mutta tuloksia ei nähty. Täten Pyry nappasi avausvoittonsa.

Pyry-Hunters

Hunters-pelin Pyry aloitti todella vahvasti ja vei avauserää paikoin mennen tullen. Se vei laukauksetkin 17-9. Hunters kuitenkin aloitti maalinteon yhdeksännellä minuutilla. Tomi Roukala onnistui Toni Jeskasen ja Reno Goodwinin syötöistä.

Pyry ei kuitenkaan lannistunut, vaan tasoitti reilut neljä minuuttia myöhemmin Joni Laitilan ylivoimamaalilla, jonka alustivat Markus Kallio ja Topi Salmela. Erän loppuun joukkue myös selvitti yhden alivoiman.

Toinen erä oli tasaista kiekkoilua kummankin hakiessa yliotetta. Laukauksia pommitettiin kohti maalia, mutta sekä Pyryn Kalle Hokkanen että Huntersin Ari Ahokas loistivat maaleillaan. Edessä oli siis voittomaalikilpailu kerrasta poikki -tyylillä. Porvoolaisten Janne Nukarinen onnistui omassa yrityksessään ja kun Pyryn Heikkinen ei omaansa saanut upotettua, taskuun jäi vain yksi piste.

Titaanit-Pyry

Turnaus päättyi isäntäjoukkueen ja Pyryn kohtaamiseen. Hunters oli jo aiemmin varmistanut turnausvoittonsa, joten tässä ottelussa kamppailtiin kakkossijasta.

Pyry aloittikin terävästi ja meni johtoon jo toisella minuutilla, kun Oskari Ojanen iski Leinon ja Heikkisen hienoista syötöistä. Erä meni muutenkin nokialaisten merkeissä joukkueen viedessä laukaukset selvästi 18-9 ja hallitessa peliä selvästi. Erän kahden ylivoiman hukkaaminen oli kuitenkin harmillista. Titaanit pääsi myös tasoittamaan 18. minuutilla Elmeri Kotron osuessa Henri Saukkosen ja Jesse Hurmeen syötöistä.

Pyry ei kuitenkaan lamaantunut. Se selvitti erän lopussa alivoiman ja jatkoi vahvoja otteitaan toisessa erässä. Ensin Pyry joutui tosin alivoimalle, mutta reilu minuutti myöhemmin isäntien Santeri Kunttu törttöili ulosajon arvoisesti. Pian tasavajaalla pelaamisen vaihduttua ylivoimaksi oli vuorossa Salmelan iskemä johtomaali. Syöttäjät olivat Laitila ja Kallio.

Alle minuutin päästä oli vuorossa kolmas maali, kun Laitila pommitti kiekon reppuun Heikkisen ja Ojasen syötöistä. Titaanit ei enää tokeentunut tästä, vaan oli alakynnessä loppupelin ajan. Pyrylle tarjottiin kaksi lisäylivoimaakin, mutta enää eivät maaliverkot pullistelleet lisää. Täten Pyry pokkasi turnauksen toisen sijan.

Lopputulos miellytti

Pyryn puolustaja Dufva oli kokonaisuuteen tyytyväinen. Myös omat otteet miellyttivät.

- Kyllä ihan tyytyväinen olen, tietty tuossa lopussa alkoi vähän väsyä, on pelejä vielä niin vähän alla. Tämä oli hyvä tällainen kunnonkohotus ja siitä se alkaa helpottaa.

Dufvalla oli reissussa myös oma erikoislatauksensa. Mies on kotoisin Kotkasta ja asui elämänsä ensimmäiset reilut kymmenen vuotta paikkakunnalla.

- Oli ihan kiva tulla käymään pitkästä aikaa. En ole itse tässä hallissa koskaan pelannut, täällä oli vielä vanha areena minun aikanani. Kyllä oli kivaa.

Pyry matkasi vielä lauantain aikana takaisin Nokialle ja joukkueharjoitukset jatkuvat taas maanantaina. Edessä on vielä savottaa ennen syyskuista sarja-avausta.

- Ensi viikolla hommat taas jatkuvat ja vielä ollaan alkutaipaleella. Tuntuu, että pala palalta pelimme hitsaantuu. Vielä pitää saada avauspelaamista nopeammaksi ja pelaamista kurinalaisemmaksi sekä tiiviimmäksi. Sellainen tietty härskiys puuttuu tilanteista ja maalinedustoilta molemmista päistä, Dufva tuumailee.