Kaksi jatkoerävoittoa toi Pyrylle mestaruuden

24.03.2024

Pyryn kapteeni Valtteri Ylitalo vastaanotti pokaalin Marko Kiveltä (liittovaltuuston jäsen) ja kilpailupäällikkö Pirkka Antilalta (oik)

Finaalisarja lähti menneeseen viikonloppuun tasatilanteesta 1-1. LeKi oli ensin voittanut Nokialla, jonka jälkeen Pyry tasasi puntit Lempäälässä. Perjantain ottelun voittajalle oli tiedossa mahdollisuus sarjan katkaisuun lauantaina.

Nokian perjantai-iltaan saatiinkin aikaan todella hieno ottelutapahtuma. Ensimmäistä kertaa Pyryn Suomi-sarja-taipaleella halli oli tupaten täynnä, kun tuhat katsojaa oli ahtautunut tätä spektaakkelia seuraamaan. Itse ottelu oli laadukas vaikkakin vähämaalinen. Paikkoja riitti molempiin päihin, mutta täysosumia saatiin odottaa kolmanteen erään asti.

Jesse Nyppeli hiljensi LeKi-kannattajat perjantaina

Valtteri Mäkiviinikka vei Pyryn hieman onnekkaalla osumalla johtoon. Tuukka Hietamäki toi LeKin tasoihin heidän pelatessaan ylivoimalla. Edessä oli sarjan toinen jatkoerä. Sitä ei kauaa tarvinnut pelata, kun Pyry sai pitkän myllytyksen käyntiin väsyneiden lempääläläisten puolustaessa. Lopulta ajassa 62.26 Jesse Nyppeli huudatti kotiyleisöä tekemällä ratkaisevan 2-1-osuman ja Pyrylle mahdollisuuden mestaruuden ratkaisuun seuraavana päivänä.

Ottelu Lempäälässä alkoi LeKin rynnistyksellä, joka onnekkaan pompun kautta tulleen osuman kautta konkretisoitui tulostaulullekkin. Pyry tuli vielä avauserässä tasoihin Valtteri Mäkiviinikan maalatessa Lassi Korpelan tarjoilusta.

Toinen erä olikin oikea maalintekokilpailu, sillä siinä tehtiin yhteensä yhdeksän maalia. Molemmat iskivät erän alkuun alivoimamaalit ja johto vaihteli puolelta toiselle. Lopulta toiselle erätauolle siirryttiin Pyryn johtaessa maalein 5-6 ja se oli erän päässä mestaruudesta. Pyry vaihtoi maalivahtiakin erän aikana ja Ossi Mäkinen sai tulikasteensa tämän kevään pudotuspeleissä melko haastavassa paikassa.

LeKi sai tasoituksen aikaan kolmannessa erässä ja Pyry oli pakotettu ottamaan bussin pois parkista ja hyökkäämään jälleen. Varsinaisella peliajalla ei ratkaisua nähty, joten edessä oli jälleen jatkoerä. Molempiin päihin siunaantui tuhannen taalan paikat, mutta Valtteri Kyllinen ja Ossi Mäkinen kestivät.

Voittomaalin iskijä Valtteri Ylitalo vuorossa päävalmentaja Toni Rautakorven halaukseen

Lopulta ajassa 65.53 oli ratkaisun aika. Jere Virolainen toi kiekon väellä ja voimalla maalille, jossa odotti kapteeni Valtteri Ylitalo mestaruustökkäisynsä kanssa. Tästä alkoivat joukkueen ja paikalle saapuneiden lukuisien nokialaiskannattajien mestaruusjuhlat, ja Pyryn toinen peräkkäinen sarjan mestaruus oli tosiasia.

"Me teimme sen"-tunnetta

Mestareiden kausi jatkuu tulevana lauantaina, kun joukkue matkaa Kajaaniin Mestis-karsinta avaukseen. Pyryn ja Hokin välinen toinen ottelu pelataan pääsiäismaanantaina Nokialla klo 16. Mestis-paikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Pyry – LeKi 2-1 Je. (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

1-0         Mäkiviinikka (Korpela)
1-1YV     Hietamäki (Kinnari, Väkiparta)
2-1JE      Nyppeli (Huhtanen, Salmi)